Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ο αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής

Στην ομιλία με θέμα “Εποχή του Διαστήματος: Εξερεύνηση, Περιβάλλον, Οικονομία και Επιβίωση του Διαστημόπλοιου Γη” ο κ. Κριμιζής υπενθύμισε ότι “δεν υπάρχει κιβωτός του Νώε για να επιβιβαστούμε και να πάμε σε άλλο πλανήτη και αν δεν καταφέρουμε να κρατήσουμε αυτόν τον πλανήτη, τότε θα χαθεί το ανθρώπινο γένος”. “Η λύση είναι να προστατεύσουμε τη Γη, τουλάχιστον για τα επόμενα εκατοντάδες και χιλιάδες χρόνια”, συμπλήρωσε.  Πρόσθεσε ακόμη “Η ανθρωπότητα ανοίγει δύο κουτιά της Πανδώρας ταυτόχρονα – την τεχνητή νοημοσύνη και την κλιματική αλλαγή – και η επιβίωση του ανθρώπινου είδους θα εξαρτηθεί από το πώς θα χειριστούμε τις δύο αυτές προκλήσεις”.

Σε ανάρτηση του ο βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης έγραψε: “Η Χιακή κοινότητα παρούσα στην Εγκατάσταση του κορυφαίου Έλληνα αστροφυσικού, Σταμάτη Κριμιζή, στη θέση του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2024. Μεγάλη τιμή για την Χίο μας!” Ο ίδιος παραβρέθηκε στην εγκατάσταση του Αστροφυσικού Σταμάτη κριμιζή στη θέση του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών. Κατά την εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε επίσης και η εγκατάσταση του αντιπροέδρου της Ακαδημίας για το 2024, Μιχάλη Τιβέριου. Επίσης, ο απερχόμενος πρόεδρος, Μιχαήλ Σταθόπουλος, παρουσίασε συνοπτικά το έργο των Κέντρων και Γραφείων Έρευνας της Ακαδημίας για το 2023.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.