Πρόκριση για το 3ο ΓΕ.Λ Χίου στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραματικών Επιστημών

 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου ο τοπικός διαγωνισμός EOES 2024 (EOES European Olympiad of Experimental Science). όπου η ομάδα του 3ου ΓΕΛ προκρίθηκε στην επόμενη φάση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Στην πρώτη φάση, σε τοπικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς, επιλέγεται η ομάδα (ή οι ομάδες) μαθητών από την περιοχή ευθύνης κάθε Ε.Κ.Φ.Ε..  Ο τρίωρος αυτός διαγωνισμός περιλαμβάνει την άσκηση ομάδων μαθητών Λυκείων της Χίου σε πειραματικές ασκήσεις Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Οι ομάδες των μαθητών έχουν προετοιμασθεί από τους καθηγητές του εκτός ωρών διδασκαλίας. Ο στόχος είναι η ανάδειξη της σπουδαιότητας της πειραματικής συνιστώσας των Φυσικών Επιστημών και οι μαθητές ελέγχονται για τις πειραματικές τους δεξιότητες καθώς και τη συνεργατική στάση εργασίας.  

Η ομάδα που διακρίθηκε στον τοπικό, διαγωνισμό συμμετέχει  στη δεύτερη φάση  και  θα μεταβεί στην Αθήνα όπου θα διαγωνισθεί μαζί με άλλους μαθητές από όλη την Ελλάδα στις 27 Ιανουαρίου. Από τον τελικό διαγωνισμό θα επιλεγεί μια τριμελής ομάδα μαθητών που θα συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EΟΕS στο Λουξεμβούργο.

Συμμετείχαν το 1ο ΓΕΛ Χίου, το 2ο ΓΕΛ Χίου και το 3ο ΓΕΛ Χίου. Επιλέχθηκε για να αντιπροσωπεύσει την Χίο στην Αθήνα, το 3ο ΓΕΛ Χίου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.