«Πρόσω ολοταχώς» η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη για έργα στην Χίο

 

Στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Χίο, η κα Μενδώνη όχι μόνο επισκέφτηκε τα εν εξελίξει έργα του πολιτισμού στο νησί μας αλλά προανήγγειλε καινούργια.

Ναυαρχίδα των νέων έργων η ανακαίνιση και η προέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου επί της οδού Μιχάλων, προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και η συντήρηση της Νέας Μονής. Μεγάλη παρέμβαση θα γίνει στην βόρεια και δυτική τάφρο του Κάστρου στα πρότυπα της νότιας τάφρου με πεζοδρόμους, χώρους πράσινου κτλ.

Δεκτό έγινε και το αίτημα του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου για την πλήρη ανακαίνιση του κωδωνοστασίου του Αγίου Γεωργίου Φρουρίου αλλά και η άπαξ άδεια για Θεία Λειτουργία στην Σκοτεινή Φυλακή, λόγω των 200 ετών από την Σφαγή, όπου εκεί θανατώθηκαν πλήθος Δημογερόντων αλλά και ο Εθνομάρτυρας Επίσκοπος Πλάτων Φραγκιάδης και ο αρχιδιάκονός του.

Η Υπουργός Πολιτισμού να σημειώσουμε ότι βρέθηκε στην Χίο για τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Ισιδώρου και της Αγίας Μυρώπης στην περιοχή Λέτσαινας όπου και εκεί έγινε πλήρη αποκατάσταση του Ι. Ναού. Το έργο στην ευρύτερη περιοχή είναι προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ και αφορά όχι μόνο τον Ιερό Ναό αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο θα γίνει εκτεταμένη ανασκαφή.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.