Πρόταση Μηταράκη στην ΕΜΧ για νέα γραμμή πρωτοβάθμιου καθαρισμού μαστίχας

Επιστολή προς την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, και τον Πρόεδρο, κ. Γιώργο Τούμπο, απέστειλε ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, σχετικά με τη δημιουργία γραμμής πρωτοβάθμιου καθαρισμού και επεξεργασίας μαστίχας παραγωγής.

Σε συνέχεια της επίσκεψης στο Εργοστάσιο Μαστίχας και της συνάντησης που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης στη Χίο, καθώς και έπειτα από το αίτημα της Ένωσης για την υποστήριξη και εύρεση εργαλείων χρηματοδότησης για το εν λόγω έργο, ο κ. Μηταράκης ενημερώνει τον κ. Τούμπο για την υπάρχουσα διαδικασία που μπορεί να ακολουθηθεί από την Ένωση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης στην επιστολή του, ενημερώνει για την επικείμενη δημοσίευση της πρόσκλησης σχετικά με τη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2021-2027, καθώς στην εν λόγω δράση αναμένεται να προβλεφθεί η ένταξη έργων συναφών με τη δημιουργία γραμμής πρωτοβάθμιου καθαρισμού και επεξεργασίας μαστίχας.

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε στον κ. Τούμπο ότι «θα είμαι αρωγός στην προσπάθεια σας καθώς είναι σαφή τα οφέλη για τους μαστιχοπαραγωγούς, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος»

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

«Αξιότιμε κε. Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της από 1ης Δεκεμβρίου 2023 συνάντησής μας, μαζί με τη Διοίκηση και τα στελέχη της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το επόμενο χρονικό διάστημα επίκειται να δημοσιευθεί για διαβούλευση πρόσκληση σχετική με τη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2021-2027.

Σε αυτή τη δράση, αναμένεται να προβλεφθεί η ένταξη έργων συναφών με τη δημιουργία γραμμής πρωτοβάθμιου καθαρισμού και επεξεργασίας μαστίχας, αντίστοιχα με την πρόταση που μου έχετε ήδη υποβάλλει.

Θα απαιτηθεί προφανώς αναλυτική μελέτη για την υλοποίηση του έργου, με τεκμηρίωση του προτεινόμενου προϋπολογισμού καθώς και ωρίμανση του έργου και μελετητικά αλλά και αδειοδοτικά.

Θα είμαι αρωγός στην προσπάθεια σας καθώς είναι σαφή τα οφέλη για τους μαστιχοπαραγωγούς αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Παραμένω στη διάθεσή σας.»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.