ΠΣΑμεΑ: Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το ΕΚΑΒ και το νερό

 

 

Τα ΑμεΑ και οι οικογένειές μας παρακολουθούμε με λύπη και αγανάκτηση όσα συμβαίνουν στο νησί μας με την επικίνδυνη κατάσταση στο ΕΚΑΒ. Δεν είναι η πρώτη φορά που λέμε: Αυτά είναι τα αποτελέσματα χρόνων όλων όσων μετέτρεψαν την υγεία από δικαίωμα σε ακριβό εμπόρευμα.

Παράλληλα, μαζί με το λογαριασμό που μεγαλώνει σε μια σειρά ειδών, ακούμε και τα άσχημα μαντάτα τις αυξήσεις στους λογαριασμούς στο νερό.

Επανειλημμένα έχουμε και εμείς αναδείξει τα προβλήματα στην υγεία που πάντα πληρώνουν πολλαπλά τα άτομα με αναπηρία.

Ο τελευταίος θάνατος του άτυχου πυροσβέστη, μεγαλώνει την αγωνία και την ανασφάλειά μας…

Πώς άτομα με κινητικές ή άλλες αναπηρίες θα μεταφερθούν σε περίπτωση  ανάγκης από όλο τον νησί στο νοσοκομείο δεδομένου ότι και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι ανύπαρκτη;

Πώς θα αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες και οι ιδιαίτερες ανάγκες μας στη μετακίνηση;

Με ένα ασθενοφόρο, το οποίο είναι πιθανό να είναι απασχολημένο;

Πώς θα σταθούμε και φέτος όρθιοι χωρίς δουλειά ή με μισοδουλεια; Θα μετράμε νέες “εκπτώσεις” στις θεραπείες μας; Τα επιδόματα και τα φιλοδωρήματα εξανεμίζονται πριν καν δοθούν.

Απαιτούμε να ακουστούν τα αιτήματα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, για στελέχωσή του, που να αντιστοιχεί στο νησί μας. Όχι αλλά μπαλώματα και ψεύτικες υποσχέσεις, καμία εμπιστοσύνη σε όσους μας έφτασαν ως εδώ.

Η ζωή και η ασφάλειά μας είναι πάνω από όλα. Συμμετέχουμε την Πέμπτη στην διαμαρτυρία στο νοσοκομείο για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ στις 11:30 και καλούμε τον κόσμο μας να προσπαθήσει, παρά την ζέστη, να δώσει το παρόν.

Καλούμε τα σωματεία μας να πάρουν μέρος με αποφάσεις τους.

Θα πάρουμε μέρος την ίδια ημέρα και στη σύσκεψη φορέων και σωματείων στο Εργατικό κέντρο Χίου στις 18:30.

Επίσης, την Παρασκευή στις 11 το πρωί έξω από το Δημαρχείο στη διαμαρτυρία την φορέων ενάντια στα νέα χαράτσια στο νερό.

Έχουμε δύναμη και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

ΠΣΑμεΑ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.