Πτωτική η πορεία του εμβολιασμού στη Χίο από την αρχή του έτους

Μεγάλη πτώση της τάξεως του 70% εμφανίζει ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στο νησί μας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σήμερα  στην εκπομπή  του Κ. Κυδώνη “Καλημέρα με τον ΑΝΤ1”  η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου Ελένη Κανταράκη.  “Παρατηρείτε μια πτώση στην προσέλευση των πολιτών για εμβολιασμό και αυτό με ανησυχεί διότι ο ιός καλπάζει και εμείς ως νησί από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος κατείχαμε τις πρώτες θέσεις στον πίνακα εμβολιασμού. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε “, ανέφερε προσθέτοντας ότι στο νοσοκομείο μόνον ένας ασθενής με Covid 19  νοσηλεύεται στην Μονάδα αυξημένης φροντίδας ενώ οι υπόλοιποι δέκα είναι σε απλές κλίνες.

Παράλληλα η κα Κανταράκη επισήμανε ότι η έλλειψη παιδιάτρων οδήγησε στην απόφαση οι εμβολιασμοί των παιδιών να μην γίνονται πλέον απογεύματα αλλά σε πρωινό ωράριο. ” Οι παιδίατροι δεν επαρκούν για να καλύπτουν εφημερίες και εμβολιαστικό κέντρο το απογεύματα για αυτό αποφασίστηκε να γίνονται οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών το πρωί”.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.