Πυρά εξαπολύει ο κ. Κάρμαντζης στις πρακτικές του Δημάρχου Μαλαφή

Πράττει όπως είχε πει στις τελευταίες δηλώσεις του ο τέως δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, αναφερόμενος στην παραμονή του στα έδρανα της αντιπολίτευσης και μη παράδοσης λευκής επιταγής, ξεκίνησε τις κριτικές των αποφάσεων της νέας δημοτικής αρχής.  Ξεκινώντας σε λόγο του, έκανε θέμα για το «πογκρόμ διώξεων» όπως το χαρακτήρισε, από τη νέα δημοτική αρχή σε πρόσωπα του δήμου, όταν ο δικός του συνδυασμός επιχείρησε να καλύψει μόνο τα επικείμενα κενά ενισχύοντας τις υπηρεσίες, και δίχως να ταράξει κανέναν υπάλληλο από τη θέση του.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε και στα 2.000 – 3.000 που αποστάλθηκαν στους δημότες, από την εκκίνηση της θητείας του νέου δημάρχου Γιάννη Μαλαφή, χαρακτηρίζοντας την πρακτική αυτή ως «πρωτόγνωρο κυνήγι».

Επόμενο ζήτημα το οποίο δεν άφησε ασχολίαστο, ήταν η στάση του δήμαρχου Γιάννη Μαλαφή αναφορικά με το κτίριο στην οδό Λάδης, κατά το οποίο στην αρχή προγραμμάτιζε να ανατεθούν μελέτες για την ανακατασκευή του, ενώ εν συνεχεία τέθηκε ελεύθερη η πιθανότητα να γκρεμιστεί με σκοπό την προβολή του εμβληματικού Κάστρου της Χίου.

Τελευταίο ζήτημα με το οποίο ασχολήθηκε, αφορούσε τις δηλώσεις του Προέδρου της ΔΙΑΝΟΧ Κλεάρχου Χρύση, ο οποίος είχε μιλήσει για οικονομικό άνοιγμα της εταιρίας, του κόστους των 654.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε από μέρους του πως το πραγματικό ποσό αγγίζει το ύψος των 440.000 ευρώ, καθώς από τις 654.000, καθίστανται αφαιρούμενα τα 160.000 ευρώ που αφορούν δικαστική απαίτηση της ΔΙΑΝΟΧ προς το Δήμο Χίου, ενώ ταυτόχρονα τα υπόλοιπα 50.000 ευρώ ήδη υπάρχουν στο ταμείο της. Αιτιολόγησε ακόμη το οικονομικό αυτό άνοιγμα στην κατακόρυφη πτώση του κόστους των ανακυκλώσιμων υλικών τα οποία τότε πωλούνταν σε αρκετά χαμηλή τιμή. Σχετικά με τη διαχείριση της ΔΙΑΝΟΧ από τον δικό του συνδυασμό ο κ. Κάρμαντζης, έκανε λόγο για εφαρμογή καλύτερων αποφάσεων, καθώς υλοποιήθηκε το εργοστάσιο διαλογής, αγοράστηκαν οχήματα και άνοιξαν νέες θέσεις εργασίας. Κλείνοντας, δεν έλειψε ο σχολιασμός διαχείρισης της αποπληρωμής του χρέους της ΔΕΥΑΧ προς τη ΔΕΗ, καθώς δήλωσε πως είχε αφήσει πλεόνασμα 4.000.000 ευρώ στο ταμείο του Δήμου, και θα μπορούσε το προαναφερθέν να είχε διευθετηθεί.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.