Πυρκαγιά στην αποθήκη των Αλληλέγγυων Χίου

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα στην αποθήκη των αλληλέγγυων της Χίου στην οδό Παναγίας Λέτσαινας 52.
Η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, όμως κατάφερε και κατέστρεψε ολοσχερώς το περιεχόμενο της αποθήκης, ενώ κάηκε και ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έσπευσε άμεσα στο σημείο για την κατάσβεσή της .

«Η αποθήκη της Χίου άρχισε να λειτουργεί το 2015. Ξεκίνησε ως προσπάθεια ντόπιων να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έφθαναν κατά χιλιάδες στο νησί μας.  Όλα αυτά τα χρόνια έχει διανείμει ρούχα, παπούτσια, είδη υγιεινής, παιχνίδια, στρώματα, καροτσια, και σχολικές τσάντες σε προσφυγες και μετανάστες της Βιαλ και σε σπίτια της πόλης. Είδη έχουν επίσης διανεμηθεί σε οικογένειες Ρομα και Αλβανών. Έχουμε παράσχει είδη στα κρατητήρια της Χίου, στις φυλακές, στο γηροκομείο, στο ψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου, στην μαιευτική και στην παιδιατρική κλινικη. Έχουμε δώσει μεγάλες ποσότητες ειδών σε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται εκτός της Βιαλ.
Η αποθήκη της Χίου γέμιζε και άδειαζε πολλές φορές από τις δικές σας προσφορές. Ντόπιοι και ξένοι μας στήριξαν και μας υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.
Ήταν μια έκφραση της αλληλεγγύης μας προς τους κατατρεγμένους του νησιού.
Σήμερα τα ξημερώματα η αποθήκη κάηκε συθέμελα. Οι άνθρωποι που εμέναν στον πάνω όροφο κινδύνεψαν.
Τόνοι ρούχα που θα είχαν φθάσει σε κόσμο που τα χρειάζεται, έγιναν στάχτη.  Δεν έχω λόγια να περιγράψω την καταστροφή.
Η αλληλεγγύη στη Χίο δέχτηκε ένα μεγάλο πλήγμα σήμερα» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.