Πυρπόληση της Ναυαρχίδας, Λαμπαδηφορία βαρκών, πυροτεχνήματα,Φιλαρμονικές, χοροί και πολλά άλλα την Δευτέρα 2 Αυγούστου(Βίντεο)

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο Δήμαρχος Χίου κος Στ. Κάρμαντζης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής “ΧΙΟΣ 2021” κος Π.Καλογεράκης για τις εκδηλώσεις τιμής προς τον Κ.Κανάρη και τους πυρπολητές συμπολεμιστές του που θα γίνουν την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021. Στις εκδηλώσεις όπως είπε ο κος Δήμαρχος έχουν προσκληθεί όλοι οι Δήμαρχοι των γειτονικών μας Νησιών ενώ επουδενί δεν είναι έκφραση μνησικακίας αλλά απλά Ιστορικής Μνήμης που κάθε Λαός πρέπει να σέβεται .

Όπως ανέφερε ο κος Καλογεράκης η εκδήλωση θα ξεκινήσει το απόγευμα της Δευτέρας από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό με δοξολογία και συμμετοχή πολιτών και πολιτιστικών φορέων τού τόπου. Θα ακολουθήσει Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Κων/νου Κανάρη μετά το πέρας της οποίας θα γίνει πομπή, με την Φιλαρμονική Δήμου Χίου να παιανίζει, προς το νότιο λιμενοβραχίονα όπου  θα πυρποληθεί, σε αναπαράσταση, η «ναυαρχίδα», θα γίνει λαμπαδηδρομία βαρκών , παραδοσιακοί χοροί και τέλος ρίψη πυροτεχνημάτων. Χαιρετισμό θα κάνει ο απόγονος του Κ. Κανάρη κ. Michel Marbot.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογεράκη: «Η στόχευση των δράσεων και των εκδηλώσεων ως προς το περιεχόμενο, πέραν της απόδοσης τιμής και της ενίσχυσης της ιστορικής μνήμης, είναι η ενδυνάμωση της εθνικής υπερηφάνειας, αλλά και η προτροπή σε μια ιστορική επετειακή γιορτή με οραματισμό και αισιοδοξία για το μέλλον».

«Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το ορόσημο της Ελληνικής Επανάστασης, τιμούμε το ηρωικό μας παρελθόν και στεκόμαστε με υπερηφάνεια στο σήμερα», τόνισε  ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

«Η Σφαγή της Χίου και ο απόηχός της διαπερνά το διάβα των ετών μεταφέροντας το πανανθρώπινο και οικουμενικό μήνυμα για τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία. Με αυτές τις σκέψεις, χαιρετίζουμε την εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον ήρωα Κωνσταντίνο Κανάρη, η οποία αποτελεί κορωνίδα των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου μας», υπογράμμισε ο κ. Κάρμαντζης.

Πρόσκληση Εκδήλωσης

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.