Πόλο: Με δύο Χιώτες(Φουντούλη, Γκιουβέτση) η εθνική ανδρών στον τελικό του Παγκοσμίου και στους Ολυμπιακούς του 2024

Η εθνική ανδρών πόλο προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος επικρατώντας της Σερβίας με 13-7 στον α’ ημιτελικό την Πέμπτη στη Φουκουόκα, κατακτώντας παράλληλα και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Με μια εμφατική παρουσία σε όλο τον ημιτελικό κόντρα στους Σέρβους, στην καλύτερη εμφάνιση των παικτών του Θοδωρή Βλάχου, οι Ελληνες παίκτες πήραν παραπάνω κι από δίκαιη πρόκριση στον τελικό κυριαρχώντας από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα, σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες νίκες επί των ΗΠΑ και του Μαυροβουνίου που είχαν έρθει… με την ψυχή στο στόμα.

Η ελληνική ομάδα ήταν ασφυκτική στην άμυνα και λίαν αποτελεσματική στην επίθεση, εκμεταλλευόμενη και τη σχετική απειρία της νεανικής ομάδας της Σερβίας.

Μετά το 3-2 στο α’ οκτάλεπτο, όπου φάνηκε και η κυριαρχία των Ελλήνων χάρη στα δύο γκολ από τη θέση του φουνταριστού με τον Κώστα Κάκκαρη, η ελληνική άμυνα δεν επέτρεψε στους Σέρβους να σκοράρουν για πάνω από ένα οκτάλεπτο, με το ημίχρονο να λήγει 6-2.

Και στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα ήταν σπουδαία σε άμυνα και επίθεση, ακόμη και όταν ο ημιτελικός είχε πια κριθεί. Στο 13-6 φάνηκε και το πρώτο χαμόγελο στα χείλη του μετρημένου Θοδωρή Βλάχου.

Ετσι η εθνική Ελλάδος πήρε και τη… ρεβάνς για την ήττα από τους Σέρβους στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, επίσης στην Ιαπωνία, πριν δύο χρόνια. Εξασφαλίζει επίσης μετάλλιο για τρίτη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση, αλλά και το εισιτήριο για μία ακόμη ολυμπιακή διοργάνωση, αυτή του 2024 στο Παρίσι.

Στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου η εθνική μας θα αντιμετωπίσει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ Ουγγαρίας και Ισπανίας που θα διεξαχθεί αργότερα την Πέμπτη.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.