Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Τι ώρα θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι;

Η ώρα έφτασε. Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου χτυπά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.  Το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει στις 08:15.

Τα βιβλία έχουν παραδοθεί στα σχολεία και οι αναπληρωτές που προσελήφθησαν σε πρώτη φάση, αναμένεται να είναι στις θέσεις τους το αργότερο έως σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα το υπουργείο Παιδείας. Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Ο συνολικός αριθμός προσλήψεων για την πρώτη φάση θα αρκέσει για να καλύψει μεγάλο μέρος των κενών στα σχολεία, περίπου τα 2/3.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει επιλέξει να κάνει στη φετινή σχολική χρονιά βελτιωτικές κινήσεις και όχι ριζικές αλλαγές, που θα αιφνιδίαζαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Στο δημοτικό σχολείο η πρώτη αλλαγή αφορά την απόφαση να επανέλθει το κριτήριο της βαθμολογίας για την επιλογή σημαιοφόρου στις παρελάσεις, ξεκινώντας από την 28η Οκτωβρίου. Θα συνεχίσει να ισχύει η δράση «Η τσάντα στο σχολείο», με βάση την οποία για τουλάχιστον δυο Σαββατοκύριακα το μήνα, οι τσάντες των μαθητών με τα διδακτικά τους βιβλία θα παραμένει στο σχολείο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.