Πώς θα διεξαχθεί η ελληνική «PISA» – 12.000 μαθητές θα πάρουν μέρος

 

Η ελληνική «PISA» έρχεται για πρώτη φορά τον Μάιο στην χώρα, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Το νέο μοντέλο εξετάσεων θα είναι διαγνωστικού χαρακτήρα για το επίπεδο των Ελλήνων μαθητών οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια βαθμολογούνταν στον διεθνή διαγωνισμό χαμηλότερα από τον μέσο όρο των Ευρωπαίων συμμαθητών τους στα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες. Μεταφέροντας το μοντέλο αυτό στην ελληνική πραγματικότητα, στόχος είναι να διαγνωστεί το μαθησιακό, γνωστικό επίπεδο των Ελλήνων μαθητών με στόχο την αναβάθμιση των σπουδών στην Πρωτοβάθμια κα τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που αποτελούν την βάση για τη δημιουργία του επιστημονικού δυναμικού του μέλλοντος.

Τον Μάιο 6000 μαθητές της Στ τάξης του δημοτικού και 6000 της Γ΄τάξης γυμνασίου θα πάρουν μέρος σε εξετάσεις σε εθνικό επίπεδο, οι οποίες είναι μεν υποχρεωτικές αλλά η συμμετοχή είναι ανώνυμη, προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα για τις γνώσεις και τις ικανότητες των Ελλήνων μαθητών.

5477874

Οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα (ελληνική «PISA») για μαθητές της ΣΤ’ τάξης δημοτικού και Γ’ γυμνασίου θα διεξαχθούν στη Γλώσσα-κατανόηση κειμένου και στα Μαθηματικά. Τα αποτελέσματα θα συλλέγονται ανώνυμα και δεν συνεκτιμώνται στους βαθμούς των μαθητών,ενώ οι μαθητές θα κληθούν να απαντήσουν σε ένα εύρος ερωτήσεων κλειστού τύπου. Οι διαγωνιστικές αυτές εξετάσεις θα επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.