Π.Α.Π.Ε. Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση 2023

 

Περισσότεροι από 900 έφηβοι Πρόσκοποι, ηλικίας 15-18 ετών(Ανιχνευτές), από τις 19 έως τις 21Απριλίου, στο νησί της Χίου, έζησαν στον παλμό της 38ης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης (Π.Α.Π.Ε.), της μεγαλύτερης πολιτιστικής συνάντησης εφήβων.

 

Η Π.Α.Π.Ε.είναι μια Πανελλήνια συνάντηση με πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, και καλλιτεχνικό περιεχόμενο με τη συμμετοχή Προσκόπων από όλη την Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της 38ηςΠ.Α.Π.Ε. οι έφηβοι συμμετείχαν σε διαγωνισμούς και παρουσιάσεις.

78 έρευνες πάνω σε κοινωνικά θέματα, 66 memes, 3 ντοκιμαντέρ,2 apps, 15 χορευτικά, 10 μουσικά συγκροτήματα, 187 φωτογραφίες, 57 σκίτσα, κόμικ και γελοιογραφίες, 24ταινίες μικρού μήκους, 45 ποιήματα-λογοτεχνήματά κι ένα“Forum”με θέματην πόλωση στο Δημόσιο Διάλογο, με τη συμμετοχή των Ανιχνευτών ναξεπερνά  κάθε προσδοκία!

 

Στο πλαίσιο της Π.Α.Π.Ε. πραγματοποιήθηκε και το “prisma”, η νεότερη δράση της Π.Α.Π.Ε.Ξεχωριστοί προσκεκλημένοι μοιράστηκαν με τους εφήβους ιστορίες και προσωπικές εμπειρίες που έχουν χαρακτηρίσει την πορεία τους.

Ο ΖερόμΚαλούτα, τραγουδιστής και ηθοποιός,η Αργυρώ Κουτσουράδη, γεωπόνος – παραγωγός αρωματικών φυτών, ο Σταμάτης Κριμιζής, διακεκριμένος αστροφυσικός και ο Μάριος Μάζαρης, δάσκαλοςαποτέλεσαν το έναυσμα για έντονο προβληματισμό, γόνιμο διάλογο και έμπνευση, ανάμεσα στους εφήβους.

 

Η Χίος και η 38η Π.Α.Π.Ε.έδωσαν την σκυτάλη στην 39η Π.Α.Π.Ε. στο Ρέθυμνο, το Μάιο του 2024, με το σύνθημα πάντα «Ανιχνεύοντας μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο!»

Η 38η ΠΑ.Π.Ε. (Πανελλήνια Πολιτιστική Ενημέρωση) τέλεσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Χίου. Για την πραγματοποίηση της δράσης συνέβαλλαν ηAtticaGroup (Hellenic Seaways και BlueStarFerries), η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Χίου (ΔΗΚΕΧ), το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Περιφερειακό τμήμα Χίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο κινηματογράφος Premier, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Επιτροπή Παιδείας, οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές των σχολείων, το Επιμελητήριο Χίου και σημαντικός αριθμός τοπικών επιχειρήσεων με την παροχή τοπικών προϊόντων. Στην επιτυχία της δράσης συνέβαλαν, η Ελληνική Αστυνομία-Τροχαία, το προσωπικό των Υπηρεσιών και των Φορέων, οι εργαζόμενοι των τοπικών επιχειρήσεων και εθελοντές.

Τις τελετές έναρξης και λήξης τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Βρουλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου σε θέματα Τουρισμού κ. Νίκος Νύκτας, ο π. Κήρυκος Φαράκλας,  εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χίου, κ.κ. Μάρκουκαι εκπρόσωποιτης πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης απονεμήθηκε το μετάλλιο “Φίλος των Προσκόπων” στον κ.Νότη Μηταράκη,  τον κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και τον κ. Παντελή Βρουλή για την αμέριστη υποστήριξη τους στον Ελληνικό Προσκοπισμό, από το Γενικό Έφορο του Σ.Ε.Π., κ. Σταύρο Δημητρόπουλο.

Το νησί της Χίου, με την ευκαιρία των 110 χρόνων Χιακού Προσκοπισμού, αγκάλιασε την Πανελλήνια δράση, με μια άψογη διοργάνωση, η οποία έδωσε την ευκαιρία σε 1000 νέους να πάρουν μια γεύση από το νησί και τους Χιώτες να γιορτάσουν την επέτειο με «μια πολύ μεγάλη παρέα», όπως ανέφερε κι ο Περιφερειακός Έφορος Χίου, κ. Ξενοφώντας Σταμπέλος

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.