Π. Μπουγδάνος: Ας γίνει το 2020 ο χρόνος που η Περιφερειακή Ενότητα Χίου θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης που θα σηματοδοτεί την έναρξη της ανοδικής πορείας του τόπου μας

Oμιλία του Αντιπεριφερειάρχη Χίου στην κοπή της Βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Αγαπητές Συμπατριώτισσες, Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Το τέλος της χρονιάς σηματοδοτεί ταυτόχρονα μια νέα αρχή.  Είναι εποχή απολογισμών αλλά και ταυτόχρονα νέων σχεδιασμών.  Κάθε νέα χρονιά φέρνει μαζί της νέες δυνατότητες και προοπτικές.

Αποχαιρετήσαμε το έτος των επιλογών (2019) και καλωσορίζουμε το έτος της ευθύνης.

Τα συστατικά της ευθύνης για την Περιφερειακή Ενότηα Χίου στηρίζονται σε δύο κορυφαίους πυλώνες :  τον αληθινό διάλογο και τον τελικό σχεδιασμό.

H Περιφερειακή Ενότητα Χίου, εντός των επομένων ημερών θα αναλάβει πρωτοβουλία τοποθέτησης του διαλόγου στην πρωταγωνιστική θέση του.  Θα δώσουμε φωνή σε κάθε αγωνία και σκέψη για το μέλλον του νομού μας και θα τη μεταφέρουμε στα υπηρεσιακά και πολιτικά όργανα για να συνεκτιμηθεί.  Θέλουμε οι απόψεις για τη μετεξέλιξη της ζωής μας να ακουστούν, να καταγραφούν σε λευκή κόλα, χωρίς προαπαιτούμενα και προκαταλήψεις.

Την παρούσα περίοδο, ολοκληρώνουμε με εντατικούς ρυθμούς, σημαντικά έργα στους τομείς της οδικής ασφάλειας, της αντιπλημμυρικής προστασίας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.  Παράλληλα, μέσα στο 2020, διεκδικούμε την ένταξη έργων ουσίας, όπως η μετατόπιση της παραλιακής οδού του αεροδρομίου, το δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, και άλλα.

Το 2020 θα είναι χρονιά μεθοδικής προετοιμασίας για την επόμενη προγραμματική περίοδο, αυτή του 2021 – 2027.  Απόρροια των αποτελεσμάτων του διαλόγου θα είναι η ολοκλήρωση ενός νέου σχεδιασμού βάθους χρόνου και κατ’ επέκταση η αξιοποίηση της επόμενης προγραμματικής περιόδου με ώριμες προτάσεις που θα αγκαλιάζουν όλους τους τομείς.

Με παρεμβάσεις για την ποιότητα ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτιστικών μας χαρακτηριστικών, αλλά και την οικονομική ανάπτυξη και κατ’ επέκταση τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.  Προαπαιτείται η ανάπτυξη συνεργασιών και κοινής προσπάθειας στο νέο σχεδιασμό, με βούληση που θα αποκτήσει ευρεία αποδοχή ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε νέο και νέα των νησιών μας να τοποθετηθούν στο μέλλον τους με σοβαρότητα εδώ, ανάμεσά μας.

Στην προσπάθεια αυτή, θα έχουμε στενή συνεργασία με τον Υπουργό και τον Βουλευτή του Νομού, και που μέχρι τώρα έχουμε προς το συμφέρον του τόπου μας. 

Έχουμε ξεκινήσει συνεχή συνεργασία και διάλογο με τον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα δε με τον Δήμαρχο Χίου, τον Δήμαρχο Οινουσσών και τον Δήμαρχο Ψαρών και ειδικότερα στην πρόταση κατανομής των Εθνικών πόρων για την εκπόνηση μελετών.  Η συνεργασία αυτή θα είναι συνεχής σε όλη τη διάρκεια της θητείας.

Συνοδοιπόροι στην προσπάθεια αυτή είναι τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Χίου τα οποία και ευχαριστώ από καρδιάς για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε.

 

Φίλες και Φίλοι,

Εύχομαι σ’ όλες και σ’ όλους σας μια Καλή, Δημιουργική και Γόνιμη Νέα Χρονιά.

Ας γίνει το 2020 ο χρόνος που η Περιφερειακή Ενότητα Χίου θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης που θα σηματοδοτεί την έναρξη της ανοδικής πορείας του τόπου μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.