Π.Σ.Α.με.Α.| Τα προβλήματα στη τοποθέτηση του Seatrac

Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

“Η τοποθέτηση του seatrac  στην παραλία της Δασκαλόπετρας, η οποία αναμενόταν να γίνει την Πέμπτη 13/6/19, όπως είχε ανακοινώσει ο αντιδήμαρχος κ. Καραμανής, δυστυχώς δεν έγινε, λόγω προβλήματος υγείας του τεχνικού. Τα άτομα με κινητικά προβλήματα, που προσήλθαν για να κολυμπήσουν στη θάλασσα, διαπίστωσαν με μεγάλη τους λύπη ότι όχι μόνο δεν είχε τοποθετηθεί το μηχάνημα, αλλά είχε εγκαταλειφθεί μισοτοποθετημένο στην παραλία και εκτεθειμένο στον κάθε κακόβουλο που μπορούσε να το καταστρέψει ή να αφαιρέσει τμήμα του!

Την κατάσταση αυτή πληροφορηθήκαμε το Σάββατο το απόγευμα, από τον Γ.Γ. της Π.Ο.Α.με Α.Β.Α. κ. Νέστορα Ξυλά, ο οποίος είχε πάει στη θάλασσα ελπίζοντας ότι θα βρει το seatrac τοποθετημένο και σε λειτουργία, όπως εξάλλου είχε ανακοινωθεί.

Την αιτία της μη τοποθέτησης πληροφορηθήκαμε την Κυριακή 16/6 από τον τεχνικό, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι εκτάκτως και επειγόντως χειρουργήθηκε και ότι τη Δευτέρα 17/6/19 θα ολοκλήρωνε τη τοποθέτηση, αφού με εντολή γιατρού έπρεπε να μην εργαστεί για λίγες μέρες!

Σεβόμαστε τα προβλήματα υγείας των εργαζομένων και δεχόμαστε ότι προέχει η ανάρρωση του εν λόγω τεχνικού, θα έπρεπε όμως ο Δήμος να είχε ενημερώσει εγκαίρως, ώστε να μη δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση, που έκανε τους ανθρώπους με κινητική  αναπηρία  να αγανακτήσουν και δικαιολογημένα να προβούν σε ανακοινώσεις διαμαρτυρίας. Γεγονός είναι πάντως ότι η διαμόρφωση των παραλιών έχει καθυστερήσει σε όλα τα επίπεδα και δεν αφορά μόνο στην πρόσβαση για τα άτομα με αναπηρία.

Καλούμε το Δήμο Χίου να ολοκληρώσει άμεσα τη διαμόρφωση των παραλιών, δεδομένου και του γεγονότος ότι σε πολλές από αυτές έχει εξασφαλιστεί γαλάζια σημαία!, που προϋποθέτει ειδική διαμόρφωση, αλλά και ότι η καλοκαιρινή περίοδος έχει προ πολλού ξεκινήσει και πολύς κόσμος έχει ξεκινήσει τις διακοπές του.   

Πριν ολοκληρωθεί το παρόν δημοσίευμα, λάβαμε από τον τεχνικό που τοποθετεί το seatrac, τηλεφώνημα, με το οποίο μας αναοινώνει ότι το seatrac είναι έτοιμο και εν λειτουργία και ότι από σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου μπορούν να το χρησιμοποιούν τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κοντό Γιώργο (τεχνικό),  ο οποίος, παρά το πρόβλημα υγείας που ακόμα αντιμετωπίζει, υπερέβαλε εαυτόν και ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του seatrac. Ευχόμαστε καλά μπάνια σε όλους!!!”.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.