Ράλλυ Αιγαίου: Ανοίγει πανιά για 59η χρονιά

 

Για 59η χρονιά θα ανοίξει αύριο πανιά το Ράλλυ Αιγαίου. Η διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης για άλλη μία φορά θα συνδυάσει τον αθλητισμό με τον τουρισμό και την προστασία του περιβάλλοντος. Τα σκάφη θα αποπλεύσουν από το Σούνιο με προορισμό το κατά τη λαϊκή παράδοση χωριό του Ομήρου, τη Βολισσό της Χίου, σε μια διαδρομή όπου η νυχτερινή πλεύση και η κακοκαιρία «Genesis» θα δοκιμάσουν τη ναυτοσύνη των αγωνιζομένων.

Στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος παλαιοί και εν ενεργεία πρωταθλητές του τριγώνου και της ανοικτής θάλασσας, αλλά και οι ιστιοπλόοι που λατρεύουν τις προκλήσεις της ανοικτής θάλασσας. Ανάμεσα στους μετέχοντες θα είναι και οι «χάλκινοι» ολυμπιονίκες του Ρίο Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής με το γαλανόλευκο σκάφος «Velos». Για 29η χρονιά θα αγωνιστεί η ομάδα «Οπτιμουμ», η οποία θα δοκιμάσει για πρώτη φορά στο Αιγαίο το νέο σκάφος της, «Optimum S».

«Το Ράλλυ Αιγαίου είναι ένας απαιτητικός αγώνας που απευθύνεται σε έμπειρους και ικανούς ιστιοπλόους. Παρά τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, ο αγώνας θα συνεχίσει και φέτος την πορεία του», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ, Ιωάννης Μαραγκουδάκης, ο οποίος ως ιστιοπλόος, αγωνιζόμενος στη μακροβιότερη διοργάνωση της Ανατολικής Μεσογείου, έχει δει δεκάδες φορές τον ήλιο να ανατέλλει και να δύει στο Αιγαίο Πέλαγος

Η εκκίνηση της 1ης ιστιοδρομίας θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι (14.00) και οι ιστιοπλόοι θα βρεθούν μπροστά στην αγωνιστική πρόκληση μιας διαδρομής 105-138 ν.μ. Θα χρειαστεί να ανέβουν προς το Κάβο Ντόρο και με τη νύχτα και τα ακραία καιρικά φαινόμενα της «Genesis» για «συντροφιά» θα φτάσουν στην ομηρική Βολισσό. Οι διοργανωτές επέλεξαν το μικρό γραφικό χωριό αντί για την πρωτεύουσα του νησιού, προκειμένου να ενισχύσουν και την τοπική οικονομία.

Στο «νησί της μαστίχας» θα διεξαχθούν δύο ιστιοδρομίες και τα σκάφη θα πάρουν εκκίνηση για την επιστροφή στις 17 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής των ιστιοπλόων θα πραγματοποιηθεί συμβολικός καθαρισμός ακτής στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης του ΠΟΙΑΘ «Να σώσουμε τις θάλασσές μας». Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη της σφαγής της Χίου (1822-2022).

Πηγή: Καθημερινή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.