Ρουκετοπόλεμο σε περιοχή ανάμεσα σε Πετροκάραβο και Αφανή Ναύτη ζητούν οι Θιγόμενοι κάτοικοι

 

Την ώρα που τα σπίτια περιμετρικά των ενοριών του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής  Βροντάδου έχουν αρχίσει να «ντύνονται»  για να προστατευτούν από τον Ρουκετοπόλεμο, οι θιγόμενοι κάτοικοι ζητούν με επιστολή τους από τον δήμο Χίου να μεταφέρει το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου σε σημείο  ανάμεσα στο Πετροκάραβο και την παραλία του Αφανή Ναύτη.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, η μεταφορά του εθίμου στο συγκεκριμένο σημείο «διασφαλίζει την ασφάλεια κατοίκων και σπιτιών» ενώ υπογραμμίζουν  ότι αν δεν προχωρήσει η συγκεκριμένη πρόταση «θα λάβουν όλα  τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των ιδιοκτησιών τους και των ζωών τους.

Αναλυτικά η επιστολή των κατοίκων:

Aξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Βεργίνα αλλά και της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήσαμε με τον κ. Βεργίνα και σειρά στελεχών του Δήμου σας, οι κάτοικοι του Βροντάδου που διαμαρτύρονται για τον ρουκετοπόλεμο προτείνουν την μεταφορά του «εθίμου» στην περιοχή μεταξύ Πετροκάραβου και παραλίας Αφανή Ναύτη.

Είναι μια τοποθεσία η οποία έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν για επίδειξη ενώ διασφαλίζει απολύτως την ασφάλεια των κατοίκων και των σπιτιών που βρίσκονται στην περιοχή κοντά στις δύο εκκλησίες.

Στην τοποθεσία αυτή μπορούν να εκτοξευθούν οι ρουκέτες χωρίς κίνδυνο για τις ζωές και τις περιουσίες μας, επιτρέποντας μας ταυτόχρονα να επισκεφθούμε και την εκκλησία δίχως ανησυχία ότι θα καούν τα σπίτια μας.

Κρίνουμε ότι η μεταφορά του «εθίμου» είναι η βέλτιστη λύση για όλους και αναμένουμε τη σύμφωνη γνώμη σας επί της προτάσεως μας.

Σε διαφορετική περίπτωση σας δηλώνουμε ότι θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσουμε τα σπίτια μας και τις ζωές μας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.