Ρωσία: Εκτελέστηκαν «παραδειγματικά» δύο Τσετσένοι μαχητές που αρνήθηκαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία

 

Η Ρωσία εκτέλεσε 2 Τσετσένους που αρνήθηκαν να πάνε στον πόλεμο στην Ουκρανία στις 25 Απριλίου, σύμφωνα με το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Euromaidan Press.

Τις πληροφορίες αυτές έδωσε στη δημοσιότητα η Musa Taipov, μέλος του Προεδρείου της κυβέρνησης της Τσετσενικής Δημοκρατίας της Ιχκερίας (CRI) και επίσημος εκπρόσωπος του CRI στη Γαλλία.

Περίπου εκατό Τσετσένοι, που κλήθηκαν στον ρωσικό στρατό για να λάβουν μέρος στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, αρνήθηκαν να πάνε. Ρώσοι αξιωματικοί πυροβόλησαν επιδεικτικά δύο από αυτούς, ως «παραδειγματισμό» για τους υπόλοιπους. Τα πτώματα αυτών που πυροβολήθηκαν δεν δόθηκαν σε συγγενείς για ταφή, αναφέρει η Taipov.

Ο ηγέτης των Τσετσένων μαχητών, Ραμζάν Καντίροφ, είχε δηλώσει στα τέλη Μαρτίου ότι τουλάχιστον 1.000 Τσετσένοι βρίσκονται καθ’οδόν για την Ουκρανία. Πολλές φορές έχει υποστηρίξει ότι και ο ίδιος βρίσκεται στην Ουκρανία και ότι οι δυνάμεις του «βοήθησαν» στην «απελευθέρωση» της Μαριούπολης.

Ο Καντίροφ, ο οποίος καταγγέλεται από διεθνείς ΜΚΟ για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία, προστατευόμενος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν διαθέτει πολιτοφυλακή υπό τις διαταγές του.

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κυκλοφόρησαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικόνες που εικόνιζαν πλατεία στο Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, γεμάτη στρατιώτες που έλεγαν πως αναχωρούσαν για την Ουκρανία.

Απ’ότι φαίνεται δεν το έκαναν όλοι με την ίδια θέληση και αυταπάρνηση, αλλά με «βοήθεια» από τη Ρωσία.

Πηγή: onalert.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.