Ρωσικά αεροπλάνα στο Ιράν: Τι συμβαίνει;

 

Την τελευταία εβδομάδα η εναέρια κυκλοφορία μεταξύ Ρωσίας και Ιράν έχει αυξηθεί πολύ και οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν σημάνει συναγερμό.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που προέρχονται από το Flightradar24 αλλά και από άλλα συστήματα παρακολούθησης εναέριας κυκλοφορίας, παρατηρείται μια ιλιγγιώδης αύξηση των πτήσεων μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης, την τελευταία εβδομάδα.

Σύμφωνα με δυτικούς εμπειρογνώμονες, ο πρόεδρος Πούτιν ενδέχεται να έχει ζητήσει βοήθεια από το Ιράν, κυρίως πολεμικό εξοπλισμό για την τελική επίθεση στην Ουκρανία.

Στο Flightradar24 εμφανίζονται επίσης και μεταγωγικά αεροπλάνα της ιρανικής εταιρείας Fars Air Qeshmi. Η εταιρεία είναι περισσότερο γνωστή για τους ισχυρούς δεσμούς της με τους λεγόμενους Φρουρούς της Επανάστασης (Pasdaram). Είναι μια πολιτοφυλακή που δρα στο Ιράν και φέρεται να δίνει μεγάλο χέρι βοήθειας στη Ρωσία για να παρακάμψει τον αποκλεισμό από τις δυτικές χώρες.

Οι Φρουροί της Επανάστασης δεν είναι νέοι σε αυτό το είδος βοήθειας. Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, εδώ και χρόνια βοηθούν στο να ξεπεραστούν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε άλλες ασιατικές χώρες.

Το Ιράν θα μπορούσε να παίξει θεμελιώδη ρόλο σε αυτόν τον πόλεμο τώρα που η Ρωσία αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω των βαρέων κυρώσεων που επιβλήθηκαν από το ΝΑΤΟ. Η Τεχεράνη και ειδικότερα οι Φρουροί της Επανάστασης θα μπορούσαν να προμηθεύσουν τον Πούτιν με τον στρατιωτικό εξοπλισμό που λείπει, τον οποίο έχουν μάθει οι ίδιοι να κατασκευάζουν στις εταιρείες τους, παίρνοντας μαθήματα  από τους  Κινέζους.

Πηγή: naftemporiki.gr 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.