Σάρωσαν Κοτσακάς και «προεδρικοί» στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Το πλασάρισμα στην πρώτη θέση του Αντώνη Κοτσακά, πάνω από στελέχη που θεωρούνται «σαρξ εκ της σαρκός» του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε, καθώς έρχεται σε μια συγκυρία που η ηγεσία της Κουμουνδούρου έχει αντιληφθεί το κενό που δημιουργείται στον κεντρώο πολιτικό χώρο και προσανατολίζεται σε στροφή προς την Σοσιαλδημοκρατία αλλά και αντιδεξιές συμμαχίες, προκειμένου να το καλύψει.

Ενόψει των απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων ο Αλέξης Τσίπρας επιδίωξε να έχει τη μικρότερη δυνατή εσωκομματική τριβή γι αυτό και προχώρησε το πακέτο υποψηφίων για τα στελέχη της  νέας γραμματείας, ώστε να χωρέσουν όλοι.

Η χαμηλή κατάταξη ωστόσο στελεχών που έχουν ειδική σχέση με το παραδοσιακό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νίκος Βούτσης, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους 53) ή ο Νίκος Φίληςοι οποίοι ασκούν κατά καιρούς κριτική στην ηγεσία του κόμματος αλλά και σε κορυφαίους υπουργούς – αφήνει χώρο για ερμηνεία του αποτελέσματος ως μάχη σκληρών μηχανισμών.

Αντίθετα, υψηλό σκορ στην προτίμηση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσαν η Ρένα Δούρου (5η) και ο Νίκος Παππάς(3ος), σύμφωνα με τις πληροφορίες για τη σειρά εκλογής των μελών της νέας Πολιτικής Γραμματείας από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.