Σίμος Βενέτος, Πρόεδρος της  Δημοτικής Κοινότητας  Χίου: “Με το έργο μας θέλω να δώσουμε χαρά σε όσους περισσότερους μπορούμε, προπαντός στα παιδιά.”

 

Ο κος Σίμος Βενέτος, Πρόεδρος της  Δημοτικής Κοινότητας  Χίου ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Χωρίς φόβο αλλά με πάθος» του Αντ1 Αιγαίου και μετά από σχετικές ερωτήσεις του Κώστα Κυδώνη είπε τα παρακάτω.

«Είμαι από τις Καρυές και  έχω άλλα έξι αδέλφια. Είμαι νυμφευμένος  με  μια αξιοθαύμαστη σύζυγο που με στηρίζει στις επιλογές μου, όπως ήταν και μάνα και πατέρας όσο εγώ έλειπα στα καράβια.  Έχω δύο παιδιά και  από την κόρη μου έχω μία εγγονούλα.  Μπήκα στην Πολιτική για να προσφέρω ό,τι μπορώ μετά από την συνταξιοδότησή μου από τα πλοία της ακτοπλοΐας.

Όταν ταξίδευα έβλεπα όλα τα νησιά της Ελλάδας να αλλάζουν και την Χίο να παραμένει στάσιμη. Αυτό θέλω να προσπαθήσω. Να αλλάξει η Χίος  προς το καλλίτερο.

Έχω στο τοπικό συμβούλιο άλλους δέκα και μαζί με μένα είμαστε έντεκα. Προσπαθώ όλοι μαζί ενωμένοι να κάνουμε την διαφορά στην Χίο.

Με ακολουθούν όλοι οι σύμβουλοι γιατί είμαι εργατικός και ντόμπρος και καθαρός  απέναντί τους. Τους είπα από την αρχή ότι πρέπει να ξεχάσουμε τις εκλογές και τα κόμματα και να δούμε το καλό του Νησιού.

Έχουμε βοηθήσει στο να γίνει ο ηλεκτροφωτισμός κάποιων  παρκινγκ αλλά δεν σταματάμε εκεί,  θα προσπαθήσουμε και για την  ασφαλτόστρωση και για την  διαγράμμισή τους.

Για το Φρούριο έχω στείλει έγγραφα για τον φωτισμό του, εσωτερικά και εξωτερικά.

Το 2020 ψηφίσαμε την αξιοποίηση του Λωβοκομείου και αρχίσαμε την προσπάθεια. Έστειλα έγγραφα σε όλες τις Υπηρεσίες και ευτυχώς ενδιαφέρθηκε η Περιφέρεια. Δεν γίνεται η Σπιναλόγκα στην Κρήτη να έχει τόσο τουρισμό και εμείς με τέτοια ιστορία να μην έχει γίνει κάτι.

Προσπαθώ να γίνει παιδική χαρά για τα ΑΜΕΑ από το 2019. Ακόμα το κυνηγώ. Πρέπει να βρεθεί χώρος. Υπάρχει ένας χώρος στις εργατικές κατοικίες Λιβαδίων… Το προσπαθώ.

Στο νησί μας προσπάθησα να γίνει ένας Δημοτικός ξενώνας που να μπορεί να φιλοξενήσει άμεσα κάποιον που έχει ανάγκη, π.χ. κάποια κακοποιημένη γυναίκα, ένας ηλικιωμένος, ένας που κάηκε το σπίτι του… Πρόσφατα ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα γίνει… Δεν με ενδιαφέρει πως θα λέγεται Δημοτικό Υπνωτήριο. Με ενδιαφέρει ότι θα μπορεί κάποιος να έχει μια προσωρινή στέγη όταν την χρειαστεί.

Στην οδό Λιβανού 48 έχει ο Δήμος ένα κτίριο που επιθυμούμε να αξιοποιηθεί και να γίνει η Πινακοθήκη για παράδειγμα.

Για δημιουργία πεζοδρομίων πιέζουμε να γίνουν στην οδό Καλουτά και στην οδό Βερίτη, μικρά μεν αλλά να μπορεί ο πεζός να πατάει σε μια πλάκα έξω από τον δρόμο.

Για το νερό και το αποχετευτικό έχω κάνει έγγραφα στην ΔΕΥΑΝΧ και τους πιέζω για τα διάφορα θέματα (φρεάτια κτλ.)

Για το νερό, αναγκαστήκαμε να συμφωνήσουμε στο θέμα της αφαλάτωσης παρότι αρχικά δεν θέλαμε.  Αν δεν το κάναμε υπήρχε περίπτωση να μείνει η πόλη χωρίς νερό το Καλοκαίρι.

Για το κυκλοφοριακό έχω κάνει κάποια έγγραφα στην επιτροπή κυκλοφορίας και τους πιέζω.

Για τα θέματα καταφυγίων σε περίπτωση φυσικών καταστροφών αλλά και πολεμικής περιόδου πιέζω τους αρμόδιους ώστε να είναι έτοιμα προς χρήση άμεσα.

Πρώτη προτεραιότητά μου είναι  η αναβάθμιση και η αξιοποίηση τού  Κάστρου.

Είδαμε τα προβλήματα και κάναμε τα ανάλογα έγγραφα. Η Αρχαιολογία έχει ανταποκριθεί. Επίσης κάνουμε αιτήματα στον Δήμο εγγράφως. Στην αρχή οι Υπηρεσίες ανταποκρίνονταν άμεσα. Τώρα κάποιες φορές ούτε απαντάνε αλλά τα προβλήματα τα λύνει ο ίδιος ο Δήμαρχος. Τα όρια της Κοινότητας Χίου ξεκινούν στα νότια από το Κολυμβητήριο- Φραγκοβούνι μέχρι και του Γρου και φθάνουν στα βόρεια μέχρι σχεδόν  στους τρεις Μύλους Βροντάδου στον Αρμένη ποταμό.

Έχουμε  εμπλακεί σε πολλά θέματα σαν Κοινότητα, προς όφελος των πολιτών και θέλοντας να δώσουμε χαρά σε όσο μπορούμε περισσότερους ανθρώπους.

Έχουμε ζητήσει με έγγραφά μας τον έλεγχο στατικότητας των σχολείων, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους ώστε να αγοραστούν καινούργια όργανα και παιχνίδια για όλες  τις παιδικές χαρές που αφαιρέθηκαν λόγω του θανάτου του παιδιού στην μπασκέτα στην Δασκαλόπετρα, έχουμε κάνει προτάσεις για ποδηλατόδρομο, πεζοδρόμια και χώρους πράσινου από  το Κολυμβητήριο μέχρι τα όρια της κοινότητάς μας στον Αρμένη, ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον και όποιος πολίτης μου κάνει αίτημα εγώ το προωθώ εγγράφως  προς την αρμόδια Υπηρεσία Πρασίνου αλλά πιέζω και τηλεφωνικά για την επίλυσή του και πολλά άλλα…

Ένα με στεναχωρεί, και αυτό είναι η παιδική χαρά στον Άγιο Γεώργιο τον Ορφανό που είναι μάλλον δύσκολο να ξαναλειτουργήσει επειδή είχε κατασκευαστεί πάνω σε κάποια κεντρική δεξαμενή νερού.

Τέλος θέλω να δηλώσω ότι  έχω κάνει τρεις δόσεις εμβολίου. Ο κορωνοϊός είναι υπαρκτός. Δεν γίνεται να μην είναι έτσι.»

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.