Σαν θα περάσει ο Χάροντας πόσους θα συμμαζέψει ;

Σαν θα περάσει ο Χάροντας πόσους θα συμμαζέψει ;
Η σημερινή πρωινή ατάκα του Κώστα Λίνα προέδρου του εργατικού κέντρου Χίου στις πρωινές παρέες των νεαρών της Τετάρτης ηλικίας από ογδόντα έως εκατό χρόνων γιατί δυστυχώς ο “νεαρότερος” των καθημερινών θαμώνων 103 χρόνων, πριν λίγες μέρες πέρασε πράγματι ο Χάροντας ή ο γιαραμπής ή ο Αχέρωντας και τον οδήγησε ποιος ξέρει πού ;
Ο Κώστας Λίνας ένας καλοκάγαθος με πολύ χιούμορ όπως και όλα τα υπόλοιπα εργαζόμενα παιδιά του καφέ της Πλατείας Βουνακίου με πολύ Αγάπη με χιούμορ, με καλαμπούρι αλλά και με μεγάλη ευγένεια καθημερινά καλημερίζουν τα προσκοπάκια της τέταρτης και πέμπτης ηλικίας !
Γνωρίζουν το τί πίνει ο καθένας από τους θαμώνες, ακόμη και τους έκτακτους του καλοκαιριού !
Οι παρέες σχεδόν γνωστές μεταξύ τους και οι συζητήσεις πολυποίκιλες και ειδικότερα αυτές τις μέρες για τα τύμπανα του πολέμου και την ανικανότητα της διεθνούς κοινότητας του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ρωσίας που σφυρίζουν αδιάφορα και προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και να μας πείσουν ότι το μαύρο είναι άσπρο και η νύχτα μέρα !
Και Όλοι μαζί να βλέπουμε την πλατεία Βουνακίου πλημμυρισμένη από όλα τα χρώματα της ίριδας με την πολυπληθή παρουσία των μεταναστών από όλες τις φυλές της Αφρικής και της Ανατολίας !
Γύρω στις 10.30 που έφευγα άκουσα πραγματικά τον Κώστα να τους λέει  όταν περάσει ο Χάροντας πόσους θα συμμαζέψει !
Του είπα ότι δυστυχώς δεν υπάρχει σειρά προτεραιότητας αλλά όποιος βρεθεί μπροστά του, δηλαδή όπως λέμε πολλές φορές, κι όποιον πάρει ο χάρος !
Δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο αλλά ο σημερινός τίτλος είναι του Κώστα Λίνα γιατί μου είπε να γράψω κάτι σχετικό !
Και επειδή εγώ δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω και να ελαφρύνει λίγο η πολεμική ατμόσφαιρα, σας σερβίρω το σημερινό κείμενο !
Καλή σας μέρα με Υγεία και Χαρά !
Χίος 15 Οκτωβρίου 2019
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.