ΣΕΣΝΟΧ: Κάλεσμα σε απεργιακή κινητοποίηση για την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας του Νοσοκομείου

 

Όλες και όλοι την Δευτέρα 5-4-21 στις 10.30πμ στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου  και την απεργιακή κινητοποίηση κατά της ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας του Νοσοκομείου Χίου!!!

Το ΣΕΣΝΟΧ αγωνίζεται σε συνθήκες πανδημίας για την υπεράσπιση της υγείας και του δημοσίου χαρακτήρα του νοσοκομείου Χίου.

Η υγεία είναι υπόθεση του λαού!

Καλούμε τώρα, το Εργατικό Κέντρο Χίου, τον εμπορικό σύλλογο Χίου, την ΟΕΒΕ και το επιμελητήριο Χίου, όλους τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τους συλλόγους να σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους, που είναι υπό απόλυση στην καθαριότητα. Ο τομέας αυτός είναι κρίσιμος στις συνθήκες που είμαστε για την ασφάλεια και την υγιεινή του λαού.

Έχουμε πικρή πείρα από την παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο, που είχε αρνητικές επιπτώσεις για τους ίδιους και τα δικαιώματά τους, ενώ βάζει σε κίνδυνο και τον κρίσιμο αυτό τομέα σήμερα, που τα πράγματα είναι στο κόκκινο. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο και για επιπλέον παράδοση άλλων τομέων του νοσοκομείου σε ιδιωτικά συμφέροντα γεγονός που θα πληρώσουν και οι Χιώτες και οι Χιώτισσες με ανταποδοτική λογική.

Κάθε εργαζόμενος και εργαζόμενη, πολύ περισσότερο κάθε σωματείο και φορέας εργαζομένων πρέπει να πάρει τις ευθύνες του και να απαιτήσει να μη γίνει καμία ιδιωτικοποίηση στον τομέα της καθαριότητας, να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες με προσλήψεις, μέσα, υποδομές και να αναβαθμιστεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί.

Καλούμε σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας όλους και όλες. Ο αγώνας μας είναι ο δρόμος!

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει κάθε διαδικασία παράδοσης της καθαριότητας σε εργολαβικά συμφέροντα.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων.
  • Να μην επανέλθουν οι εργολαβικές εταιρείες.
  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • Επανασύσταση όλων των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου σε καθαριότητα, σίτιση κλπ., που έχουν καταργηθεί.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.