ΣΕΣΝΟΧ: Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Χίου στην πλατεία Βουνακίου

 

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Χίου το Σάββατο στις 11πμ, στην πλατεία Βουνακίου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας(μάσκες,αποστάσεις)

Ένας χρόνος πέρασε από την έναρξη της πανδημίας και ολόκληρη η Ελλάδα είναι πάλι στο κόκκινο. Το δημόσιο σύστημα υγείας αφήνεται ανοχύρωτο μπροστά στο τρίτο κύμα αφού οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για ενίσχυση του και θωράκιση των υγειονομικών, της υγείας του λαού, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει μετατραπεί σε σύστημα μιας νόσου και έχει μείνει αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας με παγιωμένα κενά και ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, την ίδια στιγμή που κλινικάρχες και ιδιωτικός τομέας της υγείας θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί σήμερα στο Νησί μας,   το τελευταίο συμβάν με το ασθενοφόρο χωρίς οδηγό στην Αμανή.  Ένα γεγονός  που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωής  ασθενούς, αποδεικνύει με τον ποιο τραγελαφικό τρόπο ότι οι ιθύνοντες στο χώρο της υγείας λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή ως κόστος, αφού  ιεραρχούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της υγείας του λαού και κωφεύουν μπροστά στον αγώνα των υγειονομικών για μόνιμες προσλήψεις, τεχνικού, ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού , για στελέχωση του ΕΚΑΒ, ώστε να μη μένει το νησί ανοχύρωτο, ενώ στέλνει τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής σε όσους αγωνίζονται και διεκδικούν τα αυτονόητα.

Αν ενδιέφερε την κυβέρνηση η υγεία του λαού, θα ενίσχυε το δημόσιο σύστημα υγείας, θα θωράκιζε τους χώρους δουλειάς με μέτρα προστασίας, θα επίτασσε τον ιδιωτικό τομέα υγείας. Θα ενίσχυε τα Νοσοκομεία με προσωπικό και εξοπλισμό και την ΠΦΥ που σήμερα ψυχορραγεί, χωρίς Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό.   Θα έπαιρνε μέτρα για το συνωστισμό στα ΜΜΜ, για να ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια εξασφαλίζοντας την υγεία και την προστασία εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών.   Καμία παράταση του λοκντάουν από μόνη της δε μπορεί να προστατέψει την υγεία μας αν δεν παρθούν ουσιαστικά μέτρα.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα αντιλαϊκά μέτρα – κόλαφο για τη ζωή των εργαζομένων

Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία ως ευκαιρία κλείνει όποιες εκκρεμότητες- απαιτήσεις της εργοδοσίας είχαν αφήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προχωρώντας στις ανατροπές του αιώνα προς χάρη των επιχειρηματικών ομίλων ενώ συνειδητά αφήνει τη δημόσια υγεία στο έλεος της πανδημίας!

Μέσω των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, εγκυκλίων, αλλά και νομοσχεδίων που είναι στα σκαριά, χτυπάει το λαϊκό εισόδημα και τους μισθούς, δυναμώνει την ευελιξία με συνεχή πλήγματα στο ωράριο, προχωρά στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος με την παραπέρα παράδοση της επικουρικής ασφάλισης στους επιχειρηματικούς ομίλους, ενισχύει την επίθεση της στο δικαίωμα στην απεργία και στους αγώνες των εργαζομένων.

Τόσο για την πανδημία όσο και για τους λαϊκούς-εργατικούς αγώνες που απαντούν στα μέτρα, η κυβέρνηση αξιοποιεί ως φάρμακο, την ένταση της καταστολής. Προσπαθεί, να επιβάλλει το δόγμα «νόμος και τάξη» απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Μέσω της αστυνομοκρατίας και μέσω της δημιουργίας μιας βιομηχανίας δικογραφιών σε βάρος διαδηλωτών και συνδικαλιστών, θέλει να έχει ελεύθερο το πεδίο, με τους εργάτες και τη νεολαία φιμωμένους, για να υλοποιήσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει έτοιμα στο συρτάρι.

Η απάντηση σήμερα εκφράζεται με άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και την εργοδοσία, με θάρρος και δύναμη μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικό, οργανωμένο και ταξικό αγώνα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με ευθύνη κράτους, ΕΟΔΥ και εργοδοσίας, με συνταγογράφηση στον πληθυσμό. Ιχνηλάτηση με επιστημονικά κριτήρια και όχι στη λογική του μικρότερου δυνατού κόστους, το οποίο θα έχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές.
  • Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Περιφερικά Ιατρεία)
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, ανισηπτικά κλπ) και διαγνωστικών εξετάσεων.
  • Συχνός έλεγχος στους μεγάλους εργασιακούς χώρους (Νοσοκομείο, γηροκομεία, Στρατόπεδα, Φυλακές, Σχολεία, ΒΙΑΛ κλπ) . Έλεγχος στους χώρους δουλειάς να τηρούνται οι αποστάσεις σε μονάδες παραγωγής, γραφεία, αποθήκες κλπ.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                                  Η Γραμματέας

Λαμπαδοχυτός Γιάννης                                                                                Κουβαρά Ολυμπία

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.