ΣΕΣΝΟΧ: Χωρίς γιατρό το Ακτινολογικό

 

 

Η κοινωνία του νησιού μας, βιώνει για μία ακόμη φορά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στον τομέα της υγείας και την ηθελημένη αδράνεια της διοίκησης του Νοσοκομείου και της 2ης ΥΠΕ,  αφού το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου Χίου μένει χωρίς ιατρικό προσωπικό και συγκεκριμένα λόγω  νόσησής τους με  Covid-19, σημειώνουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΣΕΣΝΟΧ και προσθέτουν:  «Για άλλη μια φορά ως εργαζόμενοι και ως πολίτες αυτού του Νησιού, βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, αντιμέτωποι με την πολιτική που θέλει την  υγεία  εμπόρευμα, αφού η κρατική πολιτική θέλει το νοσοκομείο του νησιού μας «ανοχύρωτο κάστρο» και την υγειονομική περίθαλψη εμπορεύσιμο είδος, που θα παρέχεται- αγοράζεται- σ’ αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Το ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο του νησιού μας που το  2018   διέθετε 6 ιατρούς ακτινολόγους και πραγματοποίησε 8144 αξονικές  τομογραφίες, 726 μαστογραφίες, 1273 μαγνητικές τομογραφίες και 18.888 υπερήχους, σήμερα έφτασε στο σημείου να μην έχει γιατρό να καλύψει τις εφημερίες του.  Λειτουργεί χωρίς μαστογράφο εδώ και ένα χρόνο,  με μαγνητικό τομογράφο που υπολειτουργεί, όταν και αν παραστεί εθελοντικά ο συνταξιούχος και αμισθί γιατρός  του, τις λίστες αναμονής για μια αξονική τομογραφία να υπερβαίνουν τους έξι μήνες  και το κλασικό ακτινολογικό να λειτουργεί κατά το ήμισυ, με μία ψηφιακή κασέτα για να καλύψει ένα ολόκληρο νησί.  Υπό τις παρούσες συνθήκες  μόνο η επιστημονική και επαγγελματική επάρκεια του προσωπικού και το φιλότιμο, κρατά την περίθαλψη στο νησί ζωντανή.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαχρονικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που προώθησαν και συνεχίζουν να προωθούν με όποιο κόστος την εμπορευματοποίηση της υγείας, με αποκορύφωμα την ύπαρξη  των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου με Ιδιωτικό Τομέα) και την δημιουργία του νέου ΕΣΥ που θέλει την υγεία από κοινωνικό αγαθό – εμπόρευμα, δηλαδή τον πολίτη να πληρώνει αδρά για να μείνει ζωντανός.

Αυτή την πραγματικότητα προσπαθεί προκλητικά να λειάνει η κυβέρνηση, ο υπουργός της και η  διοίκηση του Νοσοκομείου. Αυτή την πραγματικότητα έχτισαν βήμα-βήμα όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις   με τη γνωστή συνταγή:

Υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση του δημοσίου τομέα υγείας, πριμοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία εις βάρος του δημοσίου συστήματος  και των εργαζομένων που πληρώνουν όλο και περισσότερο, με την διοικήτρια και τα διορισμένα μέλη του ΔΣ  να «βάζουν πλάτη» στο κυβερνητικό  έργο  διά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, (βλ. ΕΚΑΒ).

Σ’ αυτή την οικτρή πραγματικότητα, που έχει διαμορφωθεί, που αφήνεται ένας σημαντικός τομέας της υγείας, χωρίς ιατρικό προσωπικό και χωρίς την απαραίτητη αναβάθμιση του εξοπλισμού του,  απαιτείται να μην σιωπήσει κανείς.

Καλούμε  όλους του κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς του νησιού να πάρουν θέση και να  αναλάβουν το βάρος που τους αναλογεί για να απαιτήσουμε  μαζικά και αγωνιστικά:

«Να στελεχωθεί ΕΔΩ και ΤΩΡΑ  το ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο  του νοσοκομείου Χίου».

Εμείς, τα μέλη του ΣΕΣΝΟΧ απευθύνουμε έκκληση συσπείρωσης και διεκδίκησης, για την προστασία της ζωής των συμπολιτών μας.», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.