ΣΕΣΝΟΧ : “OXI ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ, ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ & ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ”

Η έναρξη του 4ου κύματος της επιδημίας αναδεικνύει τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες, που, για άλλη μια φορά, «υποτάσσει» τις ανάγκες προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των λαϊκών οικογενειών στα συμφέροντα των τουριστικών, ναυτιλιακών και μεταφορικών ομίλων, «προσαρμόζοντας» αντίστοιχα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αδυνατεί να ανταποκριθεί στο καθήκον και την εκστρατεία του μαζικού εμβολιασμού, αφού,  τάσσεται ανοιχτά  ενάντια στη δημόσια υγεία, την πρόληψη, την καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων σε ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα περίθαλψης σε όλα τα επίπεδα.

Αντί να επιβάλλει  τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, επιστρατεύει το μόνο μέσο που ξέρει καλά να ασκεί. Την καταστολή, τον αυταρχισμό, τον κοινωνικό αυτοματισμό.  Με τις εξαγγελίες και τις απειλές για υποχρεωτικότητα επιχειρούν να μετακυλήσουν στους υγειονομικούς και το λαό τις δικές τους ευθύνες και για την καθυστέρηση των εμβολιασμών και για την τραγική διαχείριση της πανδημίας.

Επιχειρεί  να κρύψει τις πραγματικές αιτίες που υπονομεύουν τον αναγκαίο εμβολιασμό, δηλαδή τις κυβερνητικές ελλείψεις και παλινωδίες γύρω από τα αναγκαία μέτρα προστασίας, τις αντιφατικές ανακοινώσεις σχετικά με τον εμβολιασμό, τη λογικές της «ανταποδοτικότητας» που καλλιέργησε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα και το γεγονός ότι η αντιμετώπιση της επιδημίας ανάγεται σε ατομική και όχι κοινωνική – κρατική ευθύνη.

Αποτελεί απαράδεκτη πρόκληση προς τους εργαζόμενους στις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες υγείας και πρόνοιας – που για περισσότερους από 15 μήνες συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στην επιδημία, χωρίς καμία ουσιαστική αναγνώριση της προσφοράς τους – να αξιοποιείται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για να καλλιεργηθεί ο «κοινωνικός αυτοματισμός» σε βάρος μας, να περισταλούν ακόμη περισσότερο τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, να υπάρχουν διαχωρισμοί και να ανοίξει ο δρόμος για άδειες ανευ αποδοχών και απολύσεις.

Η καθολικότητα, ιδιαίτερα σε ένα μέτρο που αφορά τη δημόσια υγεία, όπως είναι ο εμβολιασμός, είναι σωστή και την υποστηρίζουμε αναμφισβήτητα. Τα εμβόλια είναι κατάκτηση της παγκόσμιας ιατρικής με τεράστια οφέλη στην εξάλειψη ή τον περιορισμό θανατηφόρων λοιμωδών νοσημάτων.

Ωστόσο, είμαστε ενάντια στην υποχρεωτικότητα, τον εξαναγκασμό, την ποινικοποίηση ή την εξαγορά με δωροεπιταγές του εμβολιαστικού δικαιώματος.  Το διάγγελμα Μητσοτάκη επιστρέφεται. Απολύσεις και στερήσεις μισθού δεν θα περάσουν!  Απορρίπτουμε τον εκφοβισμό και τη στοχοποίηση των υγειονομικών, που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη δουλεύοντας σε συνθήκες αυξημένης εντατικοποίησης.

Απαιτούμε:

  • Άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • Να σταματήσει κάθε διαδικασία παράδοσης των υπηρεσιών του Νοσοκομείου στα εργολαβικά συμφέροντα.
  • Ενίσχυση της ΠΦΥ και των πολυδύναμων περιφερειακών Ιατρείων του Νησιού. 
  • Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, συνεχή ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων
  • ΟΧΙ στην περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων, τους διαχωρισμούς, τις απειλές για άδειες άνευ αποδοχών και τις  απολύσεις εργαζομένων.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                                    Η Γραμματέας

Λαμπαδοχυτός Γιάννης                                                                                Κουβαρά Ολυμπία

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.