Σε εξέλιξη η Άσκηση “Παρμενίων 2021” στο Μάναγρο Βολισσού

Σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 διεξάγεται στην περιοχή της ΒΟΛΙΣΣΟΥ (ακτή Μάναγρου) η τελική φάση της Εθνικής Διακλαδικής Ασκήσεως ¨ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2021¨. Κ

ατά την διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας θα υφίσταται περιορισμοί κινήσεων στην εν λόγω περιοχή, καθώς και ελεγχόμενη πρόσβαση στον χώρο, για λόγους ασφάλειας και λόγω περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας. Η άσκηση, για τους παραπάνω λόγους, δεν είναι ανοιχτή για παρακολούθηση στο κοινό. Η στρατιωτική άσκηση “Παρμενίων” αποτελεί την μεγαλύτερη στην χώρα μας και διεξάγεται για πάνω από 25 χρόνια. Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάζεται και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.

Πήρε το όνομα της από τον Παρμενίων, τον άλλοτε στρατηγό της Μακεδονίας και έναν από τους σημαντικότερους συνεργάτες του Φίλιππου Β’ και του Μ. Αλεξάνδρου. Πραγματοποιείται σε όλο τον Ελλαδικό χώρο κατά τους πρώτους μήνες του Φθινοπώρου. Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κος Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε τη Χίο για την τελική φάση της διακλαδικής άσκησης του ΓΕΕΘΑ “Παρμενίων 2021” .

 

Ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης αναφέρει σε ανάρτηση του «ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ!!!!!!Οι Ένοπλές μας Δυνάμεις είναι ΕΔΩ. Παρουσία του Υφυπουργού Άμυνας Νικολάου Χαρδαλιά στον Μάναγρο Βολισσού η τελική Φάση.Είμαστε ΕΚΕΙ».

Την άσκηση παρακολουθεί και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου κ. Παύλος Καλογεράκης.
«ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2021. Αξιόμαχο στράτευμα! Εκπαίδευση, άριστη κατάρτιση, ακμαιότατον ηθικό. Δύναμη, ασφάλεια, περηφάνεια!! Παρών ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ως πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών» αναφέρει σε ανάρτησή του.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.