Σε Εφορία, Εργατικό Κέντρο και πλατεία η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, Ισαβέλλα Μπουρνιά

Η υποψήφια Βουλευτής Χίου Ισαβέλλα Αδ. ΜΠΟΥΡΝΙΑ επισκέφθηκε την Εφορία Χίου καθώς και άλλες υπηρεσίες.  Η κυρία ΜΠΟΥΡΝΙΑ αφού συνομίλησε με τους υπαλλήλους συζήτησε με την Έφορο Χίου κυρία ΜΟΥΤΑΦΗ για εκκρεμή θέματα της Χίου.  Η κυρία ΜΟΥΤΑΦΗ ενημέρωσε την κυρία ΜΠΟΥΡΝΙΑ για την ανάγκη επίλυσης του θέματος της φορολογία του Κάμπου και αν και κατά πόσο θα πρέπει να μπει στον αντικειμενικό. Ενημέρωσε την κυρία ΜΠΟΥΡΝΙΑ για τα στοιχεία της οικονομίας του νησιού και τόνισε ότι η οικονομία δεν πάει καλά.  Ακόμα και οι αγρότες έχουν παύσει τη δραστηριοποίησή τους γιατί με βάσει τον νόμο δεν επιθυμούν να πληρώνουν δύο και τρεις φορές.  Η κατάσταση της οικονομίας φαίνεται από τα έσοδα των καταστημάτων και μάλιστα από την υγιής επιχειρηματικότητα η οποία δεν πάει καλά.  Φαίνεται η αρνητική κατάσταση από την απόδοση του ΦΠΑ από τον φόρο που πληρώνουν.  Η δύο κυρίες συμφώνησαν ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα στην επιχειρηματικότητα, στους νέους στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, σε ανάπτυξη γυναικείων συνεταιρισμών.  Πρέπει να ενθαρρυνθεί η επιχειρηματικότητα καθαρά χιώτικων προϊόντων.

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 στις 18:30 η υποψήφια Βουλευτής Χίου Ισαβέλλα Αδ. ΜΠΟΥΡΝΙΑ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Χίου.
Κατά τη συνάντησή τους η κυρία ΜΠΟΥΡΝΙΑ άκουσε τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου Χίου τα οποία μεταξύ άλλων ήταν η θεσμοθέτηση του ΦΠΑ με Νόμο, ολοκλήρωση των έργων υποδομής, αξιοποίηση του Λιμένα Μεστών, ενεργοποίηση του Τουρισμού του Σαββατοκύριακου, τη μείωση της τιμής των καυσίμων, την συνέχιση του θεσμού του μεταφορικού ισοδύναμου,  την αξιοποίηση του οικοπέδου στου Βάγια για παιδικό σταθμό εργατικής εστίας και αθλοπαιδιών, την μετεγκατάσταση της Επιθεώρησης Εργασίας στο κτίριο του ΕΦΚΑ, την σύσταση γραφείου συνταγογράφισης στο εργατικό κέντρο Χίου, την επέκταση του θεσμού της Βοήθειας στο Σπίτι και του απεγκλωβισμού των εργαζομένων από τις πιεστικές εργασιακές σχέσεις, μονιμότερη σχέση εργασίας για βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας, την καλλίτερη σήμανση στους δρόμους για τους οδηγούς και ειδικά τους μεταφορείς, την πιθανή διαβάθμιση πρατηρίων ανάλογα με το «πρότερο βίο», ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και βελτίωση των συνθηκών στο Τελωνείο της Χίου ακόμη και με τη χρήση Φυσσούνας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.