Σε καραντίνα δέκα αστυνομικοί μετά από επαφή με κρούσμα κορωνοϊού

Σε καραντίνα τέθηκαν δέκα άνδρες του αστυνομικού τμήματος Ωρωπού και του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων καθώς ήρθαν σε επαφή με Αφγανό, ο οποίος χθες διαπιστώθηκε πως είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 38χρονος πατέρας οικογένειας Αφγανών, που διαμένει στη δομή της Μαλακάσας, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα, πήγε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μαζί με την σύζυγό του και τον 10χρονο γιο τους σε αστυνομικούς της δομής για να καταγγείλει ότι ο γιός τους έπεσε θύμα βιασμού από κάποιον άλλο αλλοδαπό.

Ο φερόμενος ως δράστης, ένας μάρτυρας και ένας διερμηνέας μεταφέρθηκαν με περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Αυλώνα στο Α.Τ. Ωρωπού και η οικογένεια Αφγανών με περιπολικό του Α.Τ. Διονύσου στο Α.Τ. Ωρωπού από όπου στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων όπου και μεταφέρθηκαν με τα ίδια οχήματα.

Ο ανήλικος εξετάστηκε από ιατροδικαστή ενώ από την προανάκριση επιβεβαιώθηκε η καταγγελία. Δράστης φέρεται να είναι ένας 27χρονος από τη δομή, ο οποίος συνελήφθη και παρέμεινε στα κρατητήρια της Ασφάλειας στη ΓΑΔΑ μέχρι χθες, οπότε και έγινε μεταγωγή του στον ανακριτή ο οποίος του άσκησε δίωξη και τον άφησε ελεύθερο.

Δεδομένου ότι ο 38χρονος Αφγανός διαγνώστηκε θετικός χθες στον κορωνοϊό, όπως ήταν αναμενόμενο, προκλήθηκε αναστάτωση καθώς είχε έρθει σε επαφή με αστυνομικούς.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι καθώς οι καταγγέλλοντες προέρχονταν από τη δομή της Μαλακάσας που παραμένει σε καραντίνα, φορούσαν γάντια και μάσκα, ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο να γίνει απολύμανση τόσο στα περιπολικά όσο και στους χώρους της ΓΑΔΑ.

Επίσης, υπήρξε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και αποφασίστηκε να υποβληθούν σε τεστ όσοι αστυνομικοί ενεπλάκησαν στο περιστατικό. Αν και ο ΕΟΔΥ συνέστησε να μην μπουν σε καραντίνα το αρχηγείο της Αστυνομίας έκρινε τελικά ότι αυτό είναι αναγκαίο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.