Σκυλίτσειο Γ.Ν.Χίου: 4 στην ΜΕΘ,16 σε κλίνες COVID , 33.οοο εμβολιασμοί, στο 60% οι εμβολιασμένοι

Σε παρέμβαση που έκανε ο Επικεφαλής Ιατρός – Διευθυντής του Εμβολιαστικού Κέντρου του Σκυλίτσειου  Γ.Ν. Χίου κος Γεώργιος Αμέντας στην εκπομπή “Καλημέρα με τον ΑΝΤ1 Αιγαίου” δήλωσε ότι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας(ΜΕΘ) του Νοσοκομείου βρίσκονταν το πρωί της Τετάρτης 25 Αυγούστου 2021 τέσσερις(4) συμπολίτες μας διασωληνωμένοι και σε καταστολή ενώ σε απλές κλίνες Covid άλλοι δεκαέξι(16). Συγκεκριμένα χαρακτήρισε την κατάσταση των ασθενών στην ΜΕΘ σταθερή αλλά σοβαρή ενώ για αυτούς στις απλές κλίνες είπε ότι χρειάζονται κυρίως χορήγηση οξυγόνου μιας και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα τους είναι μικρά. Ο μικρότερος σε ηλικία είναι ένας νεαρός 33 ετών ενώ όσοι βρίσκονται στην ΜΕΘ είναι όλοι τους ανεμβολίαστοι.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς ο κος Αμέντας είπε ότι στην Χίο έχουν  πλήρως εμβολιαστεί  31.500 άνθρωποι ενώ περιμένουν την δεύτερη δόση άλλοι 1.500 και έτσι πολύ σύντομα η Χίος θα υπερβεί το 60% των κατοίκων που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ένα ποσοστό αρκετά καλό συγκρινόμενο με άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά που υπολείπεται ακόμη από το επιθυμητό ώστε να επιτύχουμε το ζητούμενο “τείχος ανοσίας”.

Μίλησε επίσης για το πόσο δυσάρεστη είναι η διασωλήνωση κάποιου ασθενή αφού οι γιατροί αναγκάζονται να βάλουν έναν σωλήνα στις αναπνευστικές οδούς και από εκεί να χορηγούν οξυγόνο υπό πίεση ώστε να μπορεί ο ασθενής να κρατιέται στην ζωή.

Για το θέμα των εμβολιασμών προέτρεψε όλους να εμβολιαστούν, ακόμη και αυτούς των μικρότερων ηλικιών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.