Σουλτάνε κάτσε φρόνιμα! Γράφει ο Λ. Πυκνής

Δεν ξέρω πώς, αλλά στο μυαλό μου ήρθε το τραγούδι του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη , στιχουργού , μαέστρου και τραγουδιστή που έχει γράψει ιστορία , του αείμνηστου Γιώργου Ζαμπέτα που εάν ζούσε σήμερα οποιοσδήποτε θα έκανε διασκευή στους στίχους….
Και θα αναφερθώ μόνο στο τέλος του τραγουδιού… Σουλτάνε κάτσε φρόνιμα μη στρίβει το μυαλό σου και άσε τα παρατράγουδα σ’το λέω για καλό σου!
Σταμάτα πλέον να πουλάς τρέλα και τσαμπουκάδες με τις πιο παράλογες απαιτήσεις και διεκδικήσεις γιατί παγκοσμίως σε έχουν πάρει όλα τα κράτη μυρωδιά που το πάς και τί καπνό φουμάρεις!
Πιστεύω ότι το έχεις καταλάβει αλλά ο εγωισμός της ηλικίας σου δεν σε αφήνει να προσγειωθείς στην πραγματικότητα των καιρών
και προχώρησες στην απόφαση να κάνεις Την Αγιά Σοφιά Τζαμί!
Επειδή αύριο είναι η μαύρη επέτειος του πραξικοπήματος και κινδύνεψε η ζωή σου έχεις βγει έξω από τα όρια σου βλέποντας κάθε μέρα που περνά να χάνεις την γοητεία της νεότητας σου την εποχή που ήσουν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και γνωρίζεις πολύ καλά το τί εστί η Αγία Σοφιά!
Γνωρίζεις πολύ καλά ότι και οι περισσότεροι πολίτες της χώρας σου σέβονται και πιστεύουν στην Αγία Σοφιά και το τι εκπροσωπεί στην παγκόσμια ιστορία ως Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Γνωρίζεις πολύ καλά πόσα χρήματα εισπράττει το τουρκικό κράτος από τα εισιτήρια εισόδου στο μνημείο απείρου κάλλους και ομορφιάς της Βυζαντινής αυτοκρατορίας που το έκτισαν ο Μεγάλος Κωνσταντίνος και το τελείωσε ο γιός του Κωνστάντιος!
Γνωρίζεις πολύ καλά το τί αντιπροσωπεύει για την Χριστιανοσύνη ανά την υφήλιο και ειδικότερα ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ!
Δυστυχώς έχεις χάσει τον μπούσουλα και έχεις περιέλθει στην εποχή της παραφροσύνης και έχεις ξεφύγει από κάθε λογική!
Έχεις ανοίξει γύρω τριγύρω μέτωπα πολέμου και αντιπαράθεσης με τις παράλογες απαιτήσεις και διεκδικήσεις σου!
Είδες ότι υπάρχει σθεναρή αντίσταση και συσπείρωση γύρω από την Ελλάδα επειδή έχει δίκιο και εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο!
Βλέπεις καθημερινά ότι ακόμη και οι κολλητοί σου φίλοι και υποστηρικτές σε απομακρύνουν , γιατί δυστυχώς βλέπουν ότι έχεις τελείως διαφορετική άποψη για το διεθνές δίκαιο και συνέχεια προκαλείς και εκβιάζεις την διεθνή κοινότητα και τους γείτονες σου ( έχεις γίνει ο ταραξίας της Μεσογείου και όχι μόνο ), αν και με πολλούς δεν συνορεύεις αλλά γυρεύεις να αρπάξεις πλούτο και εδάφη!
Σταμάτα πλέον να ονειρεύεσαι την πάλε ποτέ Οθωμανική αυτοκρατορία γιατί εάν και οι Έλληνες ονειρευτούμε την μεγάλη Ελλάδα δεν θα υπάρχει Τουρκικό κράτος παρά μόνο η Μογγολία!
Δεν θα αναφέρω εάν και ποιος έχει υπεροχή στον αέρα την ξηρά και την θάλασσα …. μπορεί να έχεις εξοπλισμό αλλά από έμψυχο δυναμικό βρίσκεσαι στο πάτο της θάλασσας!
Γι’ αυτό βάλε μυαλό και πιες και λίγο χαμομήλι για να ηρεμήσουν τα νεύρα σου και ο εγωισμός σου!
Αυτά τα λίγα από έναν γείτονα κοντά στην ηλικία σου που ξέρει πολύ καλά τις σκέψεις και τις προθέσεις σου …. αλλά δεν σε παίρνει πλέον ! Παίζεις το μεγάλο και τελευταίο χαρτί σου με το να κάνεις την Αγιά Σοφιά Τζαμί δίχως να φανταστείς το τί σε περιμένει από τους υπόλοιπους μουσουλμάνους του κόσμου !
Όσο για την Εμινέ Ερντογάν που λέει ότι θα την προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού δεν θα αναφέρω τίποτα γιατί πιστεύω ότι έχει βάλει το χέρι της πολύ βαθιά στην τσέπη την καρδιά και στο μυαλό σου!
Όλοι οι κοσμικοί υπηκόοι σου έχουν στραφεί εναντίον σου και υπάρχει παγκόσμια κατακραυγή!
Φρόντισε να συνέλθεις από τα όνειρα θερινής νυκτός και να προσγειωθείς με την πραγματικότητα της εποχής!
Διαφορετικά σε περιμένει η τύχη παλαιών ηγετών της Τουρκίας!

Καλό ξημέρωμα!
Χίος 14 Ιουλίου 2020


Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.