Σοφία Βούλτεψη: Περιοδεία στην Ήπειρο για τα νέα προγράμματα Ένταξης

 

Περιοδεία και επισκέψεις στις Δομές Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο πραγματοποίησε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη κ. Σοφία Βούλτεψη, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής και Ταυτοποίησης κ. Μάνο Λογοθέτη και τον Ειδικό Γραμματέα Εμπλεκομένων Φορέων κ. Ευάγγελο Κωνσταντίνου, αλλά και από βουλευτές των νομών.

Κατά τις επισκέψεις της στις δομές Φιλιππιάδας, Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών και Αγίας Ελένης του Δήμου Ζίτσας, η κ. Βούλτεψη είχε συνεργασία με τους διοικητές προκειμένου να διαπιστωθούν οι δυνατότητες και να εντοπιστούν τυχόν ελλείψεις, ώστε να εφαρμοστούν τα νέα προγράμματα ένταξης, με εκπαίδευση, κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε τομείς της ελληνικής οικονομίας που παρουσιάζουν έλλειψη εργαζομένων. Η έμφαση δόθηκε στον αγροτικό και τον τουριστικό τομέα, αλλά και στις κατασκευές και στην μεταποίηση.

Η υφυπουργός είχε συνεργασία με τους Δημάρχους Φιλιππιάδας κ. Νίκο Καλατζή, Ιωαννιτών κ. Μωϋσή Ελισάφ και Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, καθώς και με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και πολλά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο της περιοδείας της, η κ. Βούλτεψη επισκέφθηκε και την Δομή του ΔΟΜ, όπου υλοποιείται το ενταξιακό πρόγραμμα HELIOS, αλλά και το πρόγραμμα άτυπης εκπαίδευσης «Όλα τα παιδιά στην εκπαίδευση» της UNICEF.

Η Ήπειρος ανήκει στις περιφέρειες που έχουν επιλεγεί για τις εκπαιδεύσεις των προσφύγων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και γύρω από τα θέματα αυτά περιστράφηκαν οι συζητήσεις και οι αυτοψίες.

Παράλληλα, η υφυπουργός και οι γραμματείς επισκέφθηκαν μια σειρά έργα που χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με σκοπό την βελτίωση των υποδομών τους και ως προσφορά στους κατοίκους της περιοχής.

Ανάμεσά τους, η βελτίωση των αθλητικών υποδομών, των χώρων αναψυχής, του δημοτικού γηπέδου και της οδικής ασφάλειας στην Φιλιππιάδα, η ανακατασκευή παραδοσιακού κτιρίου για την δημιουργία διαπολιτισμικού κέντρου και η βελτίωση υποδομών στην Κοινότητα Περάματος στα Ιωάννινα και η επισκευή πεζοδρομίων, η τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικής χαράς και η τοποθέτηση αυτόνομου συστήματος υπέργειου κολυμβητηρίου στον Δήμο Ζίτσας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.