Στέλιος Κυμπουρόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου: Να μπει άμεσα τέλος στην παράνομη δραστηριότητα των τουρκικών αλιευτικών!

 

Ένα ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία με κυρώσεις κατ’ εφαρμογή της υπάρχουσας Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί παράνομης αλιείας, ζήτησε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος με παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συμπλήρωσε δε ότι αυτές θα πρέπει να περιλαμβάνουν την απαγόρευση της εισαγωγής προϊόντων αλιείας από την Τουρκία στην αγορά της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι Τούρκοι ψαράδες ψαρεύουν παράνομα και λαθραία εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, πλήττοντας έτσι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Ελλήνων ψαράδων.

Αυτό γίνεται πολλές φορές συνοδεία πλοίων του τουρκικού λιμενικού, ενώ οι Τούρκοι ψαράδες αρνούνται να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές.

Σημείωσε δε χαρακτηριστικά: «Τα περιστατικά αυτά λαθραίας αλιείας δεν είναι μόνο ένα προεκλογικό τρικ μιας τουρκικής Κυβέρνησης σε αποδρομή. Είναι ένα ακόμη μέσο της αναθεωρητικής πολιτικής του Προέδρου Ερντογάν, το οποίο αυξάνει την πιθανότητα ενός ατυχήματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή».

Μπορείτε να βρείτε το video της Παρέμβασης εδώ:

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης:

Συζητώντας για την κατάσταση της αλιείας μικρής κλίμακας στην ΕΕ, δεν πρέπει να ξεχνάμε την επαναλαμβανόμενη παράνομη δραστηριότητα τουρκικών αλιευτικών σκαφών εντός της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης.

Τούρκοι ψαράδες ψαρεύουν παράνομα και λαθραία εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, πολλές φορές συνοδεία πλοίων του τουρκικού λιμενικού, αρνούμενοι να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές.

Οι παράνομες αυτές δραστηριότητες στρεβλώνoυν τον ανταγωνισμό, πλήττουν την οικονομική ανταγωνιστικότητα της αλιείας μικρής κλίμακας, κι αποδυναμώνουν τις μικρές παράκτιες κοινότητες που εξαρτώνται απ’ αυτή.

Ας μη γελιόμαστε όμως!

Τα περιστατικά αυτά λαθραίας αλιείας δεν είναι μόνο ένα προεκλογικό τρικ μιας τουρκικής Κυβέρνησης σε αποδρομή.

Είναι ένα ακόμη μέσο της αναθεωρητικής πολιτικής του Προέδρου Ερντογάν, το οποίο αυξάνει την πιθανότητα ενός ατυχήματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.

Και γι’ αυτό δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο!

Ζητάμε ένα ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία με κυρώσεις κατ’ εφαρμογή της υπάρχουσας Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί παράνομης αλιείας, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της εισαγωγής προϊόντων αλιείας από την Τουρκία στην αγορά της Ε.Ε.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.