Στήριξη του δίκαιου αγώνα του ΣΕΣΝΟΧ που συμμετέχει στην στάση εργασίας για να μην περάσει η διαιώνιση της εργασιακής ομηρίας

 

Η Ε.Γ. του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» και όλων των Σωματείων Εργαζομένων των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του Αιγαίου που συνεχίζουν τον αγώνα τους  για την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας και επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις μονάδες υγείας.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί, ταυτόχρονα τον εμβολιασμό, από βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της επιδημίας, σε εργαλείο για το χτύπημα της μόνιμης, σταθερής εργασίας.

Γνωρίζουμε ότι η χρόνια υποστελέχωση και η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων σε βάρος της μόνιμης εργασίας από όλες τις κυβερνήσεις εντάσσονται στο σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες» με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απόρριψη από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ της πρότασης δεκάδων σωματείων για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων με τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος.

Δικαιολογημένη λοιπόν είναι η αγανάκτηση μας για την πρόσφατη τροπολογία και την «μοριοδότηση» – κοροϊδία των επικουρικών υγειονομικών, στον επικείμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ των 4.000 μονίμων θέσεων, την στιγμή που οι συμβασιούχοι στην υγεία ξεπερνούν τις 16.000.

Απαντάμε με κλιμάκωση του αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες.

 

Για την ΕΓ του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας

Παν. Νικήτας                              Σοφία Γατανά

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.