Στήριξη των επαγγελματιών και των εμπόρων του νησιού ζητά με επιστολή της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου

Επιστολή με παραλήπτες τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Αντωνιάδη ,τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση και τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια απέστειλε η ΟΕΒΕ Χίου ζητώντας από την Κυβέρνηση το καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, καθώς και την στήριξη των επαγγελματιών και των εμπόρων του νησιού. Αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρουν:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου μετά τα αυστηρά μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από την Κυβέρνηση για την προστασία των πολιτών από την εξάπλωση του Κορωναιού, θεωρεί ότι το επόμενο βήμα που θα έπρεπε να γίνει από την πλευρά της πολιτείας είναι η στήριξη των επαγγελματιών και των εμπόρων.

Η πτώση της εθνικής οικονομίας είναι αλληλένδετη με τη δυσμενή θέση που θα βρεθούν οι επαγγελματίες όταν θα κληθούν να πληρώσουν μισθοδοσίες, ενοίκια καταστημάτων, φορολογικές υποχρεώσεις και ενδεχομένως διακανονισμούς οφειλών.

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου θεωρεί ότι θα πρέπει να παρθούν τα παρακάτω μέτρα στήριξης για να δοθεί μια ανάσα στην αγορά:

  1. Προσωρινή παύση καταβολών που αφορούν Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ., Δόσεις ληξιπρόθεσμων χρεών, δόσεις οφειλών προς το Δημόσιο, Εισφορές και δόσεις ρυθμίσεων προς ΕΦΚΑ
  2. Απελευθέρωση κατασχεμένων τραπεζικών λογαριασμών έτσι ώστε οι επαγγελματίες να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα δεσμευμένα χρηματικά ποσά για την κάλυψη των τρεχόντων εξόδων τους
  3. Προσωρινή παύση όλων των πλειστηριασμών για τις επιχειρήσεις
  4. Προσωρινή παύση καταβολών δημοτικών τελών και φόρων για τις επιχειρήσεις
  5. Παράταση καταβολής υποχρεώσεων προς τις τράπεζες σχετικών με τις δανειακές συμβάσεις επαγγελματιών και επιχειρήσεων
  6. Χορήγηση βοηθήματος από την Κυβέρνηση προς τους επαγγελματίες
  7. Εξαίρεση καταβολής ΕΝΦΙΑ των επαγγελματιών και επιχειρηματικών ακινήτων των νησιών μας για το 2020

Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να ισχύουν για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται έως ότου η εθνική οικονομία και αγορά επανέλθει στην κανονικότητα.

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου ζητά από την Κυβέρνηση το καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων λιανικού εμπορίου με υπουργική απόφαση καθώς πρωτεύον μέλημα θα πρέπει να είναι η υγεία των εργαζομένων, του καταναλωτικού κοινού αλλά και των ίδιων των επαγγελματιών!!

Μένουμε σπίτι! Μένουμε υγιείς!».

 

Κλειστά τα γραφεία της ΟΕΒΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου με επίκεντρο τη διασφάλιση της υγείας του κοινού θα διατηρήσει τα γραφεία της Ο.Ε.Β.Ε. κλειστά για όσο χρειαστεί.
Ωστόσο η ενημέρωση των επαγγελματιών θα είναι διαρκής μέσω ανακοινώσεων και αναρτήσεων στα social media και τα μέσα ενημέρωσης.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση καλέστε στα παρακάτω τηλέφωνα : 6939270099 , 6986707786

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.