ΣΤΑΥΡΟΣ (με αφορμή το Πάσχα που πέρασε…) Γράφει η Αγγελική Αναστ. Τριπολίτη

 

 

Άνθρωπο χωρίς σταυρό δεν γνώρισα… Άλλον με σταυρό μεγάλο και άλλον με σταυρό μικρό!!! Άλλον με σταυρό βαρύ και άλλον με ελαφρύτερο!!!

Κάποιοι τον κουβαλούν αγόγγυστα… Κάποιοι δακρύζουν στα κρυφά!!! Κάποιοι από το δρόμο καμιά φορά κουράζονται και ξαποσταίνουν… Άλλοι τον κουβαλούν στους ώμους… Άλλοι στην πλάτη… Και άλλοι στην αγκαλιά!!! Σφιχτά!!! Σχεδόν ερωτικά… Και κάποιοι άλλοι τον σέρνουν τον σταυρό τους!!!

Πάντως ΟΛΟΙ κάτι κουβαλούν!!! Όλοι κάτι έχουν!!! Το θέμα είναι να μην παραιτηθείς!!! Το θέμα είναι να μην πετάξεις κάτω το σταυρό σου!! Να σε βρει το τέλος, το πέρασμα και τα χέρια σου να κρατάνε ακόμα το σταυρό… Το σταυρό που σου’χει λάχει!!! ΑΥΤΟ είναι το θέμα!!! Κι αν καμιά φορά φτάνεις στο «ΑΜΗΝ», σήκωνε ψηλά τα μάτια… ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ αδελφέ μου!!! Μεγάλος σταυρός – Μεγάλη Ανάσταση!!!

(via Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος, Δον Κιχώτης)

#φιλότιμο   # philotimo

Όλοι λοιπόν, κουβαλάμε το σταυρό μας!!! Άλλοι φανερά, άλλοι κρυφά!!! Άλλοι π.χ. είναι ΑμΕΑ και το πρόβλημά τους είναι φανερό, και άλλοι κρύβουν κάτι!!! Όλοι έχουμε προβλήματα!!! Όλοι κάτι κουβαλάμε… Υπάρχουν οι άνθρωποι στα αναπηρικά καροτσάκια, οι τυφλοί, οι κωφοί, ενώ άλλοι πάλι το κρύβουν… Πίσω από την κλειστή πόρτα κάθε σπιτιού, δεν ξέρεις τι συμβαίνει… Βλέπεις μόνο την εντύπωση που δίνουμε στην κοινωνία και κρίνεις… Μπες στα παπούτσια του άλλου και περπάτα, και κρίνε, να δεις τι απόσταση ίσως μόνο ψυχολογική διανύει καθημερινά!!!

Δείτε για παράδειγμα την Ιωάννα Παλιοσπύρου[1]. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν σοβαρά προβλήματα και οι άλλοι που, από ζήλια και από κόμπλεξ, θέλουν να τους ρίξουν στο επίπεδό τους και τελικά στα τάρταρα, και φυσικά θα χαρούν, θα λάβουν την ικανοποίησή τους!!!

Άλλοι πάλι έχουν οικονομικά προβλήματα!!! Δεν έχουν να φάνε!!! Άλλοι καταλήγουν κλέφτες και άλλοι βγάζουν ένα τίμιο ψωμί, αλλά φυσικά δεν θα γίνουν ζάμπλουτοι γιατί δεν είναι λαμόγια!!! Χωρίς κλοπές και ίσως χωρίς έγκλημα, πολύ χρήμα δεν βγαίνει… Πρέπει να είσαι βολεμένος εξαρχής!!! Οι νεόπλουτοι οδηγούν τις Lamborghini και τα έχουν όλα βγάλει με εμπόριο ναρκωτικών, ή μαύρη αγορά, ή όπλων, ή μαστροπεία, ή και με όλα τα παραπάνω!!! Άλλοι πάλι είναι αχόρταγοι!!!

Πάντως, σημασία έχει ότι ακόμα και οι παράνομοι έχουν προβλήματα γιατί φοβούνται μην τους πιάσουν, μέχρι να αποκτήσουν πολύ μεγάλη ισχύ και να την σκαπουλάρουν, και φυσικά πάντα την πληρώνει τη νύφη ο πιο αδύναμος κρίκος, είτε οικονομικά, είτε μυϊκά, είτε και τα δύο!!!

Πάντως, οι Παρθένοι στο ζώδιο, όπως και οι Λέοντες, που είναι πιο δοτικοί (δυστυχώς είμαι Παρθένος με ωροσκόπο Λέων, και οι Λέοντες ξέρουν πού δίνουν τα λεφτά), πρέπει να πάψουμε να ισχυριζόμαστε ότι μας εκμεταλλεύονται, γιατί αν δεν αγαπούσαμε, δεν θα δίναμε!!! Ας προσέχαμε…

Δεν μας αρέσει η κοροϊδία, η κλοπή και η λαμογιά, αλλά αν δίνουμε σε άτομα που αγαπάμε και δεν έχουμε ανταπόκριση, πρέπει κάποτε να πάψουμε να γκρινιάζουμε και να παραπονιόμαστε ότι μας εκμεταλλεύονται, αφού εμείς αγαπήσαμε και ας ψοφήσουμε τελικά άστεγοι στο δρόμο!!! Καλά να πάθουμε!!! Εμείς το θέλαμε!!! Οι άλλοι δεν μας φταίνε σε τίποτα!!! Με την Πρόνοια θα ψοφήσουμε, αν την παίρνουμε κι αυτήν!!!

Το μόνο θέμα είναι ότι σιχαθήκαμε και μισήσαμε πια τον εαυτό μας, αφού δεν βρίσκουμε πάντα ανταπόδοση και ανταπόκριση, όταν αγαπάμε…

ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ είναι: να έχεις τη ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ να δουλεύεις σαν άλογο, σαν να έχεις εκπληρώσει ήδη όλες τις φιλοδοξίες του κόσμου… Να ζεις μακριά από τους ανθρώπους σου, να μην τους έχεις ανάγκη, αλλά παρ’όλα αυτά να τους αγαπάς… Να έχεις τα άστρα από πάνω σου, τη γη (το έδαφος) στα αριστερά και τη θάλασσα στα δεξιά σου, και να συνειδητοποιείς ξαφνικά ότι στην καρδιά σου η ζωή έχει επιτύχει ένα τελικό και ολοκληρωτικό θαύμα… Έχει μετατραπεί σε ένα παραμύθι!!!

Ευχαριστώ πάρα πολύ!…

 

 

Α.Α.Τ.

[1]     Μετά το Γολγοθά που ανέβηκε, και με τη βοήθεια των δικών της, από «κακομοίρα» έγινε ηρωίδα πλέον!!!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.