Στην Χίο για την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» η Μιμή Ντενίση – «Δεν υπάρχουν μετανάστες πια στο νησί»

Τα γυρίσματα της διεθνούς παραγωγής θα γίνουν σε νησιά του Βορείου Αιγαίου και την Αττική – Τι είπε για την ιστορία και τον πολιτισμό της Χίου αλλά και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – Θέλει να γίνει η «νονά» του νησιού

Στην Χίο για τα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» βρέθηκε η δημοφιλής ηθοποιός, Μιμή Ντενίση.
Το κινηματογραφικό αυτό εγχείρημα το οποίο βρίσκεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, θα προβάλει την Χίο στην Ελλάδα και τον κόσμο μεταφέροντας όχι μόνο εικόνες, αλλά και το κλίμα και τον πολιτισμό από την εποχή της αλληλεπίδρασης με τους ελληνικούς πληθυσμούς της Μικράς Ασίας, αφού η ταινία πραγματεύεται μεταξύ άλλων και το δράμα από τον ξεριζωμό ο οποίος σημάδεψε την χώρα πριν από σχεδόν 100 χρόνια.

Εκτός, όμως, από την οργάνωση των γυρισμάτων, η Μιμή Ντενίση είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη και τον δήμαρχο της Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη σε μία συζήτηση που συντόνισε ο δημοσιογράφος, Γιώργος Μιχαηλίδης.

Η Μιμή Ντενίση είπε πως η ταινία είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβληθεί τόσο το νησί όσο και η χώρα μας αφού στην ταινία πρωταγωνιστούν μεγάλοι αστέρες, όπως η Βανέσα Ρεντγκρέιβ η οποία έχει πάρει δύο Όσκαρ. Μιλώντας, όμως συγκεκριμένα για την Χίο, είπε πως είναι ένας όμορφος και ασφαλής τόπος έχοντας αφήσει πίσω του τις δυσκολίες των προηγούμενων ετών.

«Μου έλεγαν από την Αθήνα, πού θα πας εκεί, και στην Χίο και στην Λέσβο δεν υπάρχει ασφάλεια, είναι γεμάτο μετανάστες», είπε, συμπληρώνοντας, ωστόσο πως «δεν έχουν, όμως, έτσι τα πράγματα. Η Χίος είναι ένας ασφαλής τόπος, δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες στον δρόμο, είναι ελάχιστοι, σε συγκεκριμένα σημεία και αυτοί βρίσκονται στο νησί μόνο για να ρυθμίσουν τα χαρτιά τους».

Η Μιμή Ντενίση δήλωσε μάλιστα ενθουσιασμένη από τον κόσμο και τον πολιτισμό του νησιού λέγοντας πως η ίδια προτίθεται να γίνει «νονά της Χίου».

Από πλευράς του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, είπε πως η Χίος είναι ένα νησί το οποίο μπορεί να προσφέρει πολλά και οι Έλληνες δεν την έχουν ανακαλύψει σημειώνοντας πως η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» μπορεί να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια. «Μιας και πλέον δεν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που είχαμε στο παρελθόν από την μεταναστευτική κρίση, η Λέσβος, η Χίος, η Κως, η Σάμος και η Λέρος είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους τουρίστες. Μάλιστα έχουμε και μία διαφημιστική καμπάνια μαζί με τον ΕΟΤ να αναδείξουμε την μαγεία αυτών των νησιών», είπε ο Νότης Μηταράκης.

Ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, σημείωσε πως η ταινία της Μιμής Ντενίση είναι μία ευκαιρία για να περάσουν εικόνες από την Ελλάδα και την Χίο σε όλο τον κόσμο μιας και το νησί μας είναι γεμάτο από μνημεία. «Ο επισκέπτης στην Χίο μπορεί να ζήσει έναν άλλον κόσμο. Από τον κάμπο, τα μνημεία, τις παραλίες, τον Μυστρά της Χίου που είναι ο μονομάχος. Μπορούμε να μιλάμε επί ώρες για την Χίο. Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους των πολιτών της Χίου την Μιμή Ντενίση», είπε.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.