Στην ώρα του βλαστήμησε και ψυχικό μην κάνεις Όλα στο φως!..Ελευθερία και Ανεξαρτησία λόγου και Γραφίδος!

Όπως γράφω στον τίτλο ” Στην ώρα του βλαστήμησε και ψυχικό μην κάνεις ” είναι μία φράση που την άκουγα από μικρό παιδί που την έλεγε ο πατέρας μου Σπύρος Πυκνής που ποτέ δεν κρυβόταν πίσω από το δάκτυλο του και με το θάρρος της γνώμης του ντόμπρα και Σταράτα δεν υπολόγιζε τίποτα μπροστά στην αλήθεια. Εδώ και αρκετούς μήνες πείρα την απόφαση να συνεργάζομαι αποκλειστικά και μόνο με τον “ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ” σε όλες τις σελίδες του γιατί δεν δέχομαι Λογοκρισία και αλλαγή στα κείμενα μου αλλά  και γιατί ανταποκρίνεται πλήρως στην διάφανη συνεργασίας μας!
Έχω γράψει και δημοσιεύσει στις 22 Φεβρουαρίου 2021 στην Χιώτικη Διαφάνεια και με τίτλο ” ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ…ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΔΟΣ και εξηγώ τους λόγους με καυστικό τρόπο πώς και γιατί σταματώ να στέλνω τα κείμενα μου σε άλλες ηλεκτρονικές ιστοσελίδες και φυλλάδες.
Και ο λόγος είναι ότι δεν ανέχομαι να γίνεται αλλαγή στα κείμενα μου και πολλές φορές να απουσιάζει η υπογραφή μου από κάτω και μάλιστα σχεδόν αλλαγή του τίτλου ή όταν έχουν πολιτική χροιά να απορρίπτονται και να τα ρίχνουν στον κάλαθο των αχρήστων!
Αυτό το δημοσίευμα προκάλεσε άγχος και πικρία για ορισμένους με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν την ηλεκτρονική σελίδα της Χιώτικης Διαφάνειας και να εξαφανιστεί το άρθρο μου!
Βέβαια μετά από μία εβδομάδα αφαιρώντας μία φωτογραφία του χαμαιλέοντος το ξανά ανεβάσαμε με φωτογραφία τις ” Παστελαριές ” !
Το τελευταίο διάστημα ακούγονται πολλά και διάφορα σχόλια από άσπονδους φίλους και περιστασιακά συνεργάτες ότι τώρα που μου έμαθαν να δημοσιογραφώ πήγα αποκλειστικά και μόνο στην ΧΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και τον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ !
Το σημερινό μου κείμενο το γράφω για τους εξής λόγους: Ποτέ μου δεν είπα ούτε ισχυρίστηκα ότι είμαι Δημοσιογράφος επαγγελματίας ή ποιητής ή συγγραφέας ασχέτως αν έχω γράψει τέσσερα βιβλία περισσότερο για να τιμήσω την μνήμη της γυναίκας μου Ιουλίας που αναφέρονται στον μεγάλο έρωτα που ζήσαμε μαζί για (47) χρόνια.
Τώρα βέβαια εάν έχω ερεθίσματα από διάφορα γεγονότα και γράφω ή σχολιάζω είναι ένα χόμπι που το έχω από μικρό παιδί και που  οφείλω στον μεγάλο δάσκαλο και μέντορα μου Γιάννη Αυγουστή που ήταν για μένα Πανεπιστήμιο ζωής και μάθησης!
Είμαι ένας ενεργός πολίτης με τόλμη και θάρρος να γράφω ό,τι αφουγκράζομαι μέσα στην κοινωνία μας με Ντομπροσύνη και αλήθεια!
Όσο για αυτούς πού διαδίδουν ότι μου έμαθαν να δημοσιογραφώ, τους παρουσιάζω το δελτίο ταυτότητας του αθλητικού ανταποκριτή της τότε Αθλητικής Εφημερίδος των Αθηνών του ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΟΡ που ήμουν από το 1964 μόλις δεκαεπτά χρονών…τότε πού μερικοί ήταν νήπια ή αγέννητοι.
Όσο για τα κείμενα μου υπάρχουν από τότε 1964 μέχρι και 1967 δημοσιεύματα μου στον τότε “ΧΙΑΚΟ ΛΑΟ ” του Σωκράτη Σφηκάκη που έχουν αφήσει εποχή όπως το ” Γέρικο Κυπαρίσσι ” ή “Άνθρωπος και Ψυχή…” ή  “Νέοι βάλτε ψηλά τον στόχο σας” ή ” Επαγγελματικός Προσανατολισμός” ή “Η ΓΥΝΑΙΚΑ”….και πολλά άλλα.
Τώρα αν σε ορισμένους δεν είμαι αρεστός με τα γραφόμενά μου …τους λέω χαιρετίσματα στον πλάτανο !
Εύχομαι σε όλους καλό Δεκαπενταύγουστο με Υγεία και Χαρά και με άφθονη δροσιά!
Χίος 4 Αυγούστου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.