Στην 3η θέση ο Δήμος Οινουσσών στην πανελλαδική κατάταξη για την οργάνωση των ΟΤΑ

Ο Δήμος Οινουσσών στην 3η θέση πανελλαδικής κατάταξης για την οργάνωση κι αποτελεσματικότητα των ΟΤΑ, στην κατηγορία των μικρών νησιωτικών δήμων.

Ο Δήμαρχος, Γιώργος Δανιήλ δηλώνει:

“Μεγάλη χαρά, τιμή κι ικανοποίηση μας έδωσε η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της πανελλαδικής έρευνας του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕ.ΦΙ.Μ.) σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Οινουσσών βαθμολογείται με 29,08 μονάδες και κατατάσσεται στην 3η θέση μεταξύ των 35 Μικρών Νησιωτικών Δήμων, όπως αυτοί ορίζονται στο σύστημα “Κλεισθένης”.

Ο Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων επιχειρεί ν’ απαντήσει στο ερώτημα κατά πόσο είναι αποτελεσματικοί οι δήμοι στο έργο τους, προσεγγίζοντας την αποτελεσματικότητα (effectiveness) στο πλαίσιο της αποδοτικότητας (efficiency) και της συμμόρφωσής τους (compliance) ως προς το κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο τους δεσμεύει. Οι δύο βασικές έννοιες αξιολόγησης είναι η αποδοτικότητα των πόρων και η συμμόρφωση με το κανονιστικό πλαίσιο.

Η διάκριση αυτή δικαιώνει κι επιβραβεύει την αμετακίνητη κι αδιάκοπη προσπάθεια της Δημοτικής μας Αρχής να χτίσει έναν νησιωτικό Δήμο ισχυρό, λειτουργικό, αυτοδύναμο, αποδοτικό κι αποτελεσματικό για τους πολίτες, τις τοπικές επιχειρήσεις, την εκπαίδευση και την κοινωνική συνοχή.

Αισθάνομαι μεγάλη τιμή για την αναγνώριση αυτή κι ευχαριστώ ευγνωμόνως τους συνεργάτες μου Αντιδημάρχους και την Πρόεδρο Δ.Σ., τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους ειδικούς συνεργάτες, όλο ανεξαιρέτως το μόνιμο και εποχιακό στελεχιακό δυναμικό του Δήμου μας, τους συνδημότες μας, τα Δίκτυα, ΟΤΑ κι Οργανισμούς, οι οποίοι στηρίζουν το δημοτικό έργο αλλά και τους κοινωφελείς φορείς και παράγοντες του νησιού για την συμβολή τους στη συγκεκριμένη διάκριση. Ανεβάζει τον πήχυ και καλλιεργεί ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για να ανεβούμε στην 1η θέση όχι μόνο της επιστημονικής έρευνας, αλλά και της ανάπτυξης του τόπου και της ικανοποίησης των ακριτών-δημοτών μας.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.