Στηρίζει την τουριστική αγορά της Τουρκίας η Περιφέρεια

Η  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία της τουριστικής αγοράς της Τουρκίας για την Χίο ανταποκρίθηκε σε αίτημα  του Φορέα Τουρισμού υποστηρίζοντας  την εκδήλωση προβολής της Χίου  «Restart Chios Turkey Travelling» στη Σμύρνη.

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκδήλωση,  η  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και  Κοινωνικής Μέριμνας κ. Νίκο Νύκτα, τον Αντιπεριφερειάρχη Απόδημου Ελληνισμού, Χωρικού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Παντελή Μπουρνιά, τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας κ. Λεωνίδα Αθηνάδη καθώς και από υπηρεσιακά στελέχη της.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Κοινωνικής Μέριμνας συναντήθηκε με την  Γενική Πρόξενο Σμύρνης κ. Δέσποινα Μπαλκίζα, με  θεσμικούς και διοικητικούς παράγοντες και επαγγελματίες του Τουρισμού ενώ  απεύθυνε  χαιρετισμό στην εκδήλωση .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Απόδημου Ελληνισμού, Χωρικού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης συναντήθηκε με αυτοδιοικητικούς της Σμύρνης και την Γενική Πρόξενο  ανταλλάσσοντας απόψεις για την ενίσχυση  των σχέσεων  και την  ανάδειξη του Ελληνικού στοιχείου της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης με κοινές δράσεις .

Στο περιθώριο των συζητήσεων αυτών έγινε αναφορά  και στο θέμα του τελωνείου Χίου και της αποκατάστασης των εγκαταστάσεων του κτηρίου, αν και όπως  διευκρινίστηκε το θέμα άπτεται των αρμοδιοτήτων της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας  πραγματοποίησε  συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σμύρνης με σκοπό την αμφίδρομη εμπορική συνεργασία για τα τοπικά προϊόντα του Βορείου Αιγαίου και συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία. Παράλληλα είχε   συναντήσεις  με στελέχη της έκθεσης της Σμύρνης για συνεργασία του οργανισμού με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.