Στη Γαλλία μεταβαίνει ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας

Στη Γαλλία μεταβαίνει ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Αφορμή της επίσκεψης του κ. Κικίλια είναι η Top Resa στο Παρίσι, η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στη Γαλλία.

Ο Υπουργός Τουρισμού θα παραστεί αύριο, Τρίτη 5 Οκτωβρίου, στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης, στο περιθώριο της οποίας έχει προγραμματίσει σειρά σημαντικών επαφών με στελέχη της γαλλικής τουριστικής αγοράς και εκπροσώπους κρατικών και ιδιωτικών φορέων από τον κλάδο του τουρισμού.

Στο επίκεντρο όλων των συναντήσεων του κ. Κικίλια, καθώς και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Γάλλο ομόλογο του Jean-Baptiste Lemoyne, θα βρεθούν η περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων στον τομέα του τουρισμού και η ενίσχυση της επισκεψιμότητας της Ελλάδας από Γάλλους, ενώ ήδη έχουν προηγηθεί επαφές με ζητούμενα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τη μεγαλύτερη διάχυση των επισκεπτών σε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς.

Για το σκοπό αυτό, ο Υπουργός Τουρισμού θα συναντηθεί και με ανώτατα στελέχη των αεροπορικών εταιρειών Air France και Transavia, καθώς και με την CEO της ATOUT France, τον επίσημο εθνικό φορέα τουριστικής ανάπτυξης και προώθησης της Γαλλίας ως τουριστικού προορισμού, που καθορίζει την εθνική της στρατηγική για τον τουρισμό.

Τα φετινά μηνύματα της τουριστικής κίνησης από τη Γαλλία είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα, καθώς η Ελλάδα αποτέλεσε τον πρώτο προορισμό εξωτερικού για τους Γάλλους τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Τον Ιούλιο, μάλιστα, εκτοξεύθηκε ο αριθμός των Γάλλων επισκεπτών στη χώρα μας, γεγονός αξιοσημείωτο καθώς ήταν η πρώτη φορά που ένας προορισμός εξωτερικού ξεπέρασε τον εσωτερικό τουρισμό της Γαλλίας.

Η επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού στη Γαλλία ολοκληρώνεται την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, οπότε και θα παρακαθίσει σε δείπνο με τους ομολόγους του κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.