Στη μάχη της «απολύμανσης» η Πολιτική Προστασία του Δήμου Χίου

Με πρώτιστο μέλημα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την πρόληψη στο μέτρο του εφικτού της διάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού στο νησί μας, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Μανδάλας παρέλαβε προ δύο ημερών 1250 λίτρα απολυμαντικού υλικού μαζί με τέσσερις αντλίες ψεκασμού(2 για οχήματα και 2 για προσωπικού εξοπλισμού)καθώς και εξοπλισμό ατομικής προστασίας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις σε όλα ανεξαιρέτως τα χωριά της Χίου.

«Ο κίνδυνος που υπάρχει λόγω του Covid 19 είναι τεράστιος και εμείς ως Πολιτική Προστασία του Δ. Χίου προσπαθούμε να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης ώστε να προστατέψουμε όσο μπορούμε τους συμπολίτες μας. Χθες παραδώσαμε ένα μέρος του εξοπλισμού απολύμανσης στην εθελοντική ομάδα ΟΜΙΚΡΟΝ, η οποία θα συνδράμει στο έργο της απολύμανσης όλων των χωριών της Βόρειας Χίου(Αμανή-Καρδάμυλα και Ομηρούπολη) και της ευρύτερης περιοχής του Βροντάδου. Συνάμα η συνδρομή της ΛΕΦΕΔ είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού και εκείνη βοηθάει και θα συνεχίσει να βοηθά στις απολυμάνσεις», αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Η αρχή των απολυμάνσεων στα χωριά ξεκίνησε σήμερα από τον Άγιο Γιώργη και τον Ζυφιά όπου μέλη της εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας του Αγίου Γεωργίου μαζί με τον αντιδήμαρχο πραγματοποίησαν ψεκασμούς στις κεντρικές πλατείες, τους δρόμους των οικισμών καθώς και στο εσωτερικό των κτηρίων των αγροτικών ιατρείων και κοινοτικών γραφείων. « Το απόγευμα θα πάμε στο Χαλκειός για να πραγματοποιήσουμε ψεκασμούς απολύμανσης ενώ καθημερινά θα βρισκόμαστε μαζί με εθελοντές και σε ένα χωριό», επισημαίνει ο Παν. Μανδάλας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.