Στον αστερισμό της Ολυμπιάδας, στο Τόκιο του ανατέλλοντος ηλίου!

Υπερηφάνεια, συγκίνηση χαράς και ενθουσιασμού αλλά και λύπης βγαίνει τις τελευταίες μέρες από τούς χρυσούς Ολυμπιονίκες γιατί τελικά όλα τα παιδιά πού συμμετέχουν στην αποστολή στο Τόκιο είναι στην πραγματικότητα χρυσοί, γιατί όπως φάνηκε από τις δηλώσεις, νυν και παλιών αθλητών που συμμετέχουν και κάνουν πρωταθλητισμό για την επάξια προβολή της Ελλάδας μας……………… εντούτοις υπάρχουν δυστυχώς οι καρεκλοκένταυροι των οργανώσεων όπως του ΣΕΓΑΣ και της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και δεν γνωρίζω ποιοί  άλλοι είναι αρμόδιοι και υπεύθυνοι για την άνετη και αξιοπρεπή προετοιμασία των αθλητών που αφήνουν τα παιδιά ακόμη και νηστικά και με πενιχρό εξοπλισμό για διαβίωση και προπόνηση.
Όλοι οι Έλληνες νιώσαμε Υπερήφανοι, άλλοι με δάκρυα χαράς και άλλοι ζητωκραυγάζοντες, βλέποντας χθες στα Ιωάννινα, στην υποδοχή του πρώτου Χρυσού Ολυμπιονίκη μας Στέφανου Ντούσκου,  τον τρόπο που αντέδρασε ο λαός και φυσικά και οι άρχοντες για να πάρουν κάτι  από την αίγλη και το μεγαλείο, με πόζες και φωτογραφίες, δίπλα και αγκαλιά με τον χρυσό Ολυμπιονίκη μας που όπως φαίνεται κύριο χαρακτηριστικό όλων είναι το ήθος, το ύφος και η ηθική καθώς και η οικογένεια!
Το ίδιο θα συμβεί και με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου στα Γρεβενά όπου και εκεί θα πέσουν τα τείχη της πόλης όπως στην αρχαιότητα με τυμπανοκρουσίες και παράτες όπου και εδώ βλέπουμε την ίδια συμπεριφορά με ήθος, Ηθική και Ταπεινοφροσύνη!
Δεν είμαι τόσο σίγουρος το τί αποδοχή και υποδοχή θα γίνει στον Χρυσό πολλές φορές Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο πρωταθλητή των κρίκων και χθες χάλκινο Ολυμπιονίκη στο Τόκιο Λευτέρη Πετρούνια που παλικαρίσια πήρε και μας χάρισε ένα ακόμη μεγαλείο μετά από τραυματισμούς και χειρουργεία το τελευταίο διάστημα ! Εδώ χρειάζεται ένα επί πλέον ΜΠΡΑΒΟ γιατί έκανε ένα μεγάλο άθλο!
Εύχομαι να τύχει της ίδιας υποδοχής και του ενθουσιασμού όπως και στους δύο χρυσούς Ολυμπιονίκες!
Και φθάσαμε τώρα στην συμπεριφορά των κρατούντων και υπευθύνων της διαβίωσης και της εν γένει ζωής και προπόνησης όλων γενικώς των αθλητών μας και ειδικότερα όσων κάνουν πρωταθλητισμό με πολύ δουλειά, πολύ προπόνηση, ποτάμι ιδρώτα με προσωπικές στερήσεις για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για την συμμετοχή τους σε διεθνείς αγώνες όπως είναι και η κορωνίδα της Ολυμπιάδας!
Και είδαμε πριν λίγες μέρες τον πρωταθλητή μας της άρσης βαρών Θοδωρή Ιακωβίδη, με δάκρυα στα μάτια να λέει από το Τόκιο ότι θα σταματήσει τις προπονήσεις και τον πρωταθλητισμό γιατί δυστυχώς απ΄ ότι φαίνεται υπάρχουν οι καρεκλοκένταυροι του είδους, δηλαδή των υπευθύνων οργανισμών που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις για την κατάλληλη διαμονή, διατροφή, διαβίωση και ευκολία μέσων προπόνησης!
Δεν γνωρίζω εάν το υπουργείο Αθλητισμού δίνει κονδύλια και παροχές για τον πρωταθλητισμό που  κάνουν όλα τα παιδιά με τα χρυσά μετάλλια  και κάνουν με τις νίκες τους όλους τους Έλληνες υπερήφανους αλλά οπωσδήποτε πρέπει να ανοίξουν όλων τα αυτιά και ο μπεζαχτάς του Υπουργείου για την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των αθλητών μας του στίβου και όχι μόνο για το ποδόσφαιρο!
Θυμάμαι πριν αρκετούς μήνες ότι υπήρχαν κάτι παραιτήσεις και ίσως ατασθαλίες συμπεριφοράς ή και οικονομικές στον ΣΕΓΑΣ και δεν έχω παρακολουθήσει το τι έχει συμβεί…πάντως ό,τι και να έχει γίνει μετά τα φώτα της ράμπας στο Τόκιο και την αναμπουμπούλα διεθνώς, ο Υπουργός Αθλητισμού ίσως και ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγείου εάν πράγματι υπάρχει- και να υπάρχει- Διαφάνεια και καλή διαχείριση ως προς την διαβίωση Γενικότερα όλων των αθλητών μας!
Δεν είναι δυνατόν να ζητούμε χρυσά μετάλλια και νίκες από νηστικούς και πεινασμένους αθλητές…και όταν με ίδιες δυνάμεις κατορθώνουν το ακατόρθωτο και γίνονται χρυσοί Ολυμπιονίκες να τρέχουν όλοι δίπλα τους για μόστρα και επίδειξη για φωτογράφιση!
Είναι καιρός να καθαρίσει η ήρα από το σιτάρι!
Εύχομαι σε όλους τους αθλητές μας καλή επιτυχία και να ευοδωθούν οι κόποι τους με νίκες και χρυσά μετάλλια!
Από την Χίο με πολύ αγάπη!
Χίος 3 Αυγούστου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.