ΑΓΕΕΘΑ ΑΠΟ ΧΙΟ: Είμαστε ισχυροί – Είμαστε παντού και όλες τις ώρες

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Βρουλής, υποδέχθηκε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος συνοδεύονταν από τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη και τον Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχο Εμμανουήλ Χατζή.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε θερμό κλίμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου εξέφρασε στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ την ευγνωμοσύνη όλων των συμπολιτών μας για την ασφαλή φύλαξη των συνόρων μας, αναφέροντας ότι η παρουσία του ενδυναμώνει το αίσθημα της ασφάλειας και συμβάλει στην ειρήνη της περιοχής μας. Από την πλευρά του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την ιδιαίτερη αγάπη του για τη Χίο, που όπως τόνισε τη γνωρίζει καθότι την έχει υπηρετήσει.

Κατά την συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

 

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ  και το Επιτελείο του επισκέφτηκαν στην συνέχεια τον Δήμαρχο Χίου, κο Σταμάτη Κάρμαντζη  στο Δημαρχείο Χίου.

Ο  κος Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Π. Καλογεράκης υποδέχθηκαν τους Στρατηγούς στην είσοδο του Δημαρχιακού κτιρίου επί της οδού  Δημοκρατίας και μαζί κατευθύνθηκαν στο γραφείο του Δημάρχου όπου έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών  και κάποιες δηλώσεις.

Ο κος Δήμαρχος ευχαρίστησε τον ΑΓΕΕΘΑ για την επίσκεψη του στην Χίο και τον διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά για την αγάπη που δείχνουν οι Χιώτες προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο κος Φλώρος ανταπέδωσε λέγοντας ότι έχει υπηρετήσει στην Χίο στην αρχή της δεκαετίας του 1990 και μάλιστα γνωρίζει κάθε παραλία αλλά και κάθε βουνό  του νησιού  αφού τα έχει περπατήσει όλα  ενώ ανέφερε  ότι γνωρίζει και κάποια παραλία όπου βγαίνει το γλυκό νερό μέσα στην θάλασσα!

Αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις  είπε ότι “είναι ισχυρές, είναι παντού και όλες τις ώρες!

Και απόγευμα και βράδυ και πρωί!

Οι Έλληνες να έχουν εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις και  να ξέρουν ότι αν χρειαστεί θα υπερασπιστούν την Ελλάδα  με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. ”

Τέλος ευχαρίστησε τους Χιώτες για την αγάπη  με την οποία αγκαλιάζουν τους στρατιωτικούς κάνοντας πάντοτε  το καλλίτερο για αυτούς.

Βγαίνοντας από το γραφείο Δημάρχου τον περίμενε μια έκπληξη από τα παλιά.

Συνάντησε δύο στρατιώτες που υπηρέτησαν υπό τις διαταγές του , τους οποίους θυμήθηκε και αγκάλιασε. Μάλιστα ρώτησε να μάθει και για κάποιους άλλους από εκείνα τα χρόνια.

Έξω από την Δημαρχεία τον αναγνώρισε κάποιος γηραιός Χιώτης ο οποίος αναφώνησε: ” Γειά σου λεβέντη μας! Ο Θεός να σε έχει πάντα καλά!”,  με τον Αρχηγό να ανταποδίδει τις ευχές.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.