Στον ΟΗΕ ο Μηταράκης για τους 92 γυμνούς μετανάστες

 

 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να δει τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αναμένεται να ενημερώσει τις επόμενες ημέρες ο Νότης Μηταράκης για το περιστατικό με τους 92 μετανάστες στον Έβρο.

Όπως τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, η σχετική συνάντηση θα γίνει μετά από ελληνικό αίτημα στη Νέα Υόρκη. Οπτικοακουστικό υλικό επίσης θα προβληθεί στην Κομισιόν για την ενημέρωση της ΕΕ.

Το σχετικό tweet του Υπουργού αναφέρει: Για το ντροπιαστικό συμβάν με τους 92 μετανάστες στον Έβρο η Τουρκία είναι σε δύσκολη θέση. Δυστυχώς έγιναν αντικείμενο εξευτελιστικής συμπεριφοράς. Ζήτησα & θα δω στη Νέα Υόρκη τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, έχω ενημερώσει Κομισιόν και θα δείξω φωτογραφίες και βίντεο”.

Μεταξύ άλλων κατά τη συνέντευξη του ο κ. Μηταράκης τόνισε: «Η Τουρκία έχει βρεθεί σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση καθώς αυτοί οι 92 βρέθηκαν από την ίδια τη Frontex οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό. Αυτοί οι άνθρωποι, δυστυχώς, βρέθηκαν αντικείμενο εξευτελιστικής συμπεριφοράς στην Τουρκία και στάλθηκαν προς την Ελλάδα. Βρίσκονται ήδη σε ελληνικό έδαφος και θα μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου. Βλέπουμε μια προσπάθεια της Τουρκίας- επικοινωνιακά, δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει.

Οι ίδιοι έχουν δηλώσει ότι αυτοκίνητα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής τους βοήθησαν να φτάσουν στα σύνορα. Θέλω να σας πω ότι και οι 38 του Έβρου είχαν πει αντίστοιχα ότι η τουρκική στρατοχωροφύλακη τους πήγε στα σύνορα και τους πίεσε τότε να περάσουν προς την Ελλάδα”.

Τα απαράδεκτα γεγονότα του Σαββάτου

Το Σάββατο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε πως “αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, διέσωσαν 92, συνολικά, παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί και χωρίς να φέρουν τον παραμικρό εξοπλισμό”.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους Έλληνες Αστυνομικούς, “είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των Τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά”.

Η είδηση προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.

Τη διεθνοποίηση του θέματος είχε ζητήσει ήδη από την Κυριακή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η σχετική ανάρτησή του: Οι απαράδεκτες πρακτικές εργαλειοποίησης του πόνου προσφύγων κ μεταναστών από την Τουρκία είναι απόλυτα καταδικαστέες. Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να διεθνοποιήσει το ζήτημα των 92 προσφύγων στον Έβρο, σε ΟΗΕ κ ΕΕ. Δεν αρκεί το αίτημα στην Τουρκία να διερευνήσει το θέμα. 

πηγή:www.news247.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.