Στο ΔΙΕΚ Χίου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας

Το Δημόσιον ΙΕΚ Χίου  επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γ. Βούτσινος με τον  Διευθυντή Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτριο Σουλιώτης καθώς και τη Διευθύντρια του Γραφείου του κ. Κωνσταντίνα Πισλή.

Ο κ. Βούτσινος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Έχουμε ένα Δυναμικό ΙΕΚ στη Χίο» και δήλωσε ότι «η Χίος συγκεντρώνει πολλά χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να γίνουν αντικείμενο αξιοποίησης». Η Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Χίου κ. Ευελίνα Αθανασοπούλου είχε τη χαρά να συνομιλήσει μαζί τους, να τους ξεναγήσει στους χώρους του Δ.ΙΕΚ και να τους εκθέσει τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι πέντε Νέες ειδικότητες που έχουν προστεθεί στο φετινό Παράλληλο Μηχανογραφικό  μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, η αύξηση του προϋπολογισμού για τον εξοπλισμό των εργαστηρίων, η δημιουργία νέων πιλοτικών πειραματικών ειδικοτήτων που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της τοπικής αγοράς εργασίας, καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας του Δ.ΙΕΚ Χίου ως Κέντρο Πιστοποίησης εξετάσεων ΕΟΠΠΕΠ των αποφοίτων ΙΕΚ, πάγιο αίτημα των σπουδαστών και των αποφοίτων του. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ευχάριστο και δημιουργικό και ολοκληρώθηκε με την επισφράγιση και από τις δύο πλευρές της καλής συνεργασίας, έχοντας την πεποίθηση ότι το Υπουργείο Παιδείας θα μεριμνήσει για τα αιτήματά μας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.