Στο κόκκινο η Χίος από μετεωρολογική βόμβα ζέστης και ανέμων

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο Κυριακή στη χώρα μας με διαφορετικά χαρακτηριστικά και κινδύνους ανά περιοχή σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών . Πιο συγκεκριμένα καμπανάκια για 14 περιοχές της Ελλάδας ανάμεσά τους και η Χίος χτυπάει η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία τονίζοντας πώς θα υπάρξει ένα επικίνδυνο μείγμα ζέστης , ξηρής ατμόσφαιρας και ισχυρών ανέμων .Μάλιστα οι ειδικοί   καλούν τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Επικίνδυνες μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται κατά τόπους κυρίως σε περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών της ξηρής ατμόσφαιρας και των ισχυρών ανέμων.  Υψηλός έως πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών αναμένεται σε τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας ,της ανατολικής Στερεάς ,της Αττικής,  της Εύβοιας ,της ανατολικής Πελοποννήσου ,της Κρήτης, της Ρόδου , της Σάμου , της Χίου και της Λέσβου. Η θερμοκρασία θα φτάσει από τους 37 βαθμούς κελσίου ενώ θα πνέουν άνεμοι 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.