Στο Λονδίνο αντιπροσωπεία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου – Συνεργασία με το UK Home Office για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών

 

Στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (ΥΜΑ) και του UK Home Office, αντιπροσωπεία της Υπηρεσίας Ασύλου συνεπικουρούμενη από τη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΥΜΑ πραγματοποιούν επίσκεψη στο Λονδίνο με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών απέναντι στις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες.

Πιο συγκεκριμένα στο επίκεντρο βρέθηκε η επικείμενη μετάβαση της ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου στη νέα ψηφιακή εποχή με την μετάπτωση της λειτουργίας της στο πληροφοριακό σύστημα της Αλκυόνης ΙΙ, γεγονός που θα επιτρέψει την περαιτέρω επιτάχυνση των διαδικασιών διεθνούς προστασίας στη χώρα μας.

Στην κατεύθυνση αυτή ο Διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, κος. Μάριος Καλέας, κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του απευθυνόμενος στα στελέχη του UK Home Office δήλωσε:

Οι δύο υπηρεσίες βρίσκονται αντιμέτωπες με παρόμοιες προκλήσεις που εδράζουν στην αδήριτη ανάγκη εφαρμογής του διεθνούς δικαίου δίχως στερεότυπα και ιδεοληπτικές προκαταλήψεις από όπου και αν αυτές προέρχονται. Μοναδικός γνώμονας των Υπηρεσιών μας η διασφάλιση του κεκτημένου της παροχής διεθνούς προστασίας σε όσους πραγματικά το δικαιούνται. Μόνο έτσι η διεθνής προστασία θα συνεχίσει να έχει νόημα αποτελώντας το καταφύγιο των υπό δίωξη ατόμων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.