Στο Μέγαρο Μαξίμου οι αιρετοί της Χίου – Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό

Στο Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και δημάρχους των νησιών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα επιδοθεί ψήφισμα των κατοίκων των νησιών του Β. Αιγαίου, που μεταφέρει την ανησυχία και την αγωνία τους, με αίτημα την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε δομές με καλύτερες συνθήκες.

Η συνάντηση αποτελεί προσπάθεια προσέγγισης, ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα νησιά με πρωτοβουλία τοπικών φορέων.

Μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις που έγιναν σε Χίο, Λέσβο, Σάμο, Κω , δήμαρχοι των νησιών και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ήρθαν στην Αθήνα προκειμένου να εκφράσουν την αγωνία των κατοίκων για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και τις συνεχιζόμενες αφίξεις από τα παράλια της Μ.Ασίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.