Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Μητσοτάκης, ορκίστηκε πρωθυπουργός

Ορκίστηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι νέος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο Προεδρικό Μέγαρο συνόδευσαν τον κ. Μητσοτάκη η σύζυγός και τα τρία παιδιά. Παρούσες ήταν και οι τρεις αδελφές του προέδρου της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο.

Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα της Δευτέρας, στις 18.00, και οι νέοι υπουργοί θα ορκιστούν το πρωί της Τρίτης, για να ακολουθήσουν οι καθιερωμένες παραδόσεις – παραλαβές.

Η νέα Βουλή θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιουλίου. Θα εκλέξει το προεδρείο της και κατόπιν αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που θα λήξουν με την προβλεπόμενη ψήφο εμπιστοσύνης

Το πρωί της Δευτέρας ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης ενημέρωσε επισήμως τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για τα αποτέλεσματα των εκλογών. Ακολούθως, ο κ. Βούτσης μετέβη  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να τον ενημερώσει για τη δύναμη των κομμάτων στη νέα Βουλή.

Ο κ. Παυλόπουλος επικοινώνησε αμέσως με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, δίνοντάς του εντολή σχηματισμού κυβέρνησης για να ακολουθήσει η ορκωμοσία του ως πρωθυπουργού.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.